Ползите от алкохола за твоето тяло

10 юни 2015 | 14:48
5674
2
2

Със сигурност си чувала от диетолози и специалист по здравословното хранене, че трябва да се откажеш от алкохола, ако искаш да водиш здравословен начин на живот.

Представяме ти ползите от алкохола за твоето тяло, с които да си докажеш сама на себе си, че няма нищо лошо в това от време на време да се отпускаш с чаша хубава напитка.

Б като бира и витамин Б

Няма нищо по-хубаво от студена бира в парка в горещ леден ден, това го знаеш много добре и сама! Според проучване, правeно през 2011-та година, бирата е по-богата на тиамин и рибофламин от вината и сайдерите. Това се дължи главно на ечемика, който се използва при правенето на пенливата бира.


 

Виното и бирата помагат при проблеми с бъбреците

Изследване от 2013-та година сочи, че безалкохолните и сайдерите подпомагат образуването на камъни и песъчинки в бъбреците. В същото време бирата и виното, според проучването, имат благоприятно действие за бъбреците. 

Водка със сироп от червени боровинки дава супер сила

Тъй като червената боровинка е в списъка на супер храните, в комбинация с водка, резултатът, според проучвания е невероятен. Изследванията сочат, че хората, които пият подобна напитка, е по-вероятно да решат сложни задачи и да стигнат до креативни решения.

Някои сайдери съдържат антиоксидантни

Може да не ти се вярва, но в истинските сайдери има чисти антиоксиданти, но не говорим за тези, които са широко разпространени в търговската мрежа. В ябълките се съдържат много витамин C, както и различни антиоксиданти, и тези им качества не се нарушават, дори когато станат под формата на сайдер. 

Водката убива бактериите
Научни доказан факт: Водката убива опасните бактерии в устната кухина! Можеш да добавиш мента или босилек, за по-силен и свеж ефект, или просто да си поръчаш мохито на плажа!

Коментари

2
  11 юни 2015 | 22:00 отговор
 

а нещо за узото да кажете

 
1 Мария
  10 юни 2015 | 21:45 отговор
 

Да живее дрънкорексията :)))) Много поучителна статия за младите девойки.

 

Добави Коментар

Най-четени