Да, знаем, че лятото е към края си, но това не пречи да поддържаме формата си, независимо от факта, че скоро няма да обличаме бански. Затова спазвайте хранителен режим. Предлагаме ви някои правила при индийската диета. Основното правило тук е да не се гладува, а да се приема малко количество храна по 4 или 5 пъти на ден. И в никакъв случай не пропускайте закуската!

Плодове

Преди да обядвате или вечеряте, изяжте по един плод. По този начин ще си набавите достатъчно фибри и така ще се спасите от големия глад, който ви е подгонил. Ако сте на работа или на друго място, а не у дома, то нищо няма да ви коства да сложите плод в чантата си и да го консумирате, преди да започнете с "голямото хранене".

Ограничете месото

Да, колкото и да обичате да похапвате месо, ограничете приема му. Наблегнете на зеленчуци, ядки, леща и ориз. При индийската диета важни са подправките, като при всяко ядене се добавя къри, куркума или канела. Приема се, че те стимулират метаболизма. Все пак месото не е съвсем забранено. Може по два-три пъти в седмицата да ядете пилешко или риба. Не консумирайте едно и също ядене обаче два последователни дни, тъй като всяко хранене предава една и съща енергия. Затова се старайте да се зареждате с различна енергия.

Забравете за алкохола, кафето и газираните напитки. Заложете на вода и чай

Заменете ги с чай или вода, но преварена или филтрирана, а не минерална. Газираните напитки също не са на почит тук. Смята се, че те предизвикват кризи на организма и глад.

Температура на ястието

Вярва се, че храната не бива да бъде нито много гореща, току-що извадена от фурната, нито пък студена. Най-добрият вариант е да бъде с приблизителната температура на тялото.

Количество храна

Тук също внимавайте! Не бива чинията ви да бъде препълнена, нито почти празна. Старайте се количеството храна да е достатъчно, без да преяждате или пък да останете гладни.

Хранете се бавно

Когато се храните, недейте да бързате или да хапвате нещо на крак. Консумирайте бавно, без стрес и напрежение. Така ще почувствате ситост за много по-дълго време. Опитайте се, дори и когато сте на работа, да не ядете на работното си място набързо, а да седнете на маса и да се нахраните спокойно.