Приказна Джейн Сиймур на 70: Ето точно каква е тайната на красотата ѝ

На 15-и февруари Джейн Сиймур навърши 70 години, а почитателите ѝ са единодушни, че актрисата изглежда с поне 20 години по-млада.

По случай празника си Сиймур даде интервю за NewBeauty, в което разкрива някои от тайните, на които се дължи завидната ѝ визия.

“Чувствам се по същия начин. Аз съм от хората, които вярват, че чашата е наполовина пълна. Винаги си казвам: Просто изглеждай възможно най-млада.

View post on Instagram
 

Сиймор твърди, че вечната ѝ младост се дължи на комбинация от здравословно хранене, Пилатес, прием на витамини и ежедневни разходки по плажа.

“Храня се доста изчистено. Обожавам зеленчуци, риба, пиле и морски дарове. Не ям много червено месо и мазнини. Рядко хапвам и сирене, а ако реша да си взема десерт, обикновено опитвам съвсем малко от него. Пия много вода, а ако почувствам, че се нуждая от детокс, пия вода с лимон. Другата ми тайна е, че се стремя да вечерям рано. Чувствам се най-добре, когато ям свежи зелени салати, боровинки и прясна риба” - разкрива актрисата.

“Хората смятат, че ако приемаш витамини, не е нужно да се храниш здравословно. Но някои витамини просто изчезват от тялото ти, без да бъдат усвоени” - допълва Сиймор.

View post on Instagram
 


“Започвам деня си с кафе и разходка, а понякога и с упражнения. Приготвям си зелен сок със зеленчуците от градината ми: кейл, моркови, джинджифил и ябълка. Най-често комбинирам сока с яйца от нашите кокошки и безглутенови крекери, ако бързам хапвам пушена сьомга”.

Много хора не знаят, че Джейн Сиймур е била танцьорка. Това е и причината до днес да следва режим с леки, но ефективни тренировки. “Тренирам колкото мога повече, но не смятам, че е достатъчно, защото упражненията варират спрямо заетостта ми. Два пъти седмично тренирам задължително по 20 минути, практикувам бързо ходене поне три пъти седмично за около час, като не забравям и Пилатеса и спининга” - разкрива актрисата.

View post on Instagram
 


Сиймур сподели как поддържа кожата на лицето си и какво е мнението ѝ за фейслифта.

“Смятам, че добрата кожа е тайната на това лицето ти да не остарява” - разкрива актрисата, която е дългогодишно рекламно лице на известна козметична марка. “Употребата на ретинол вечер предпазва лицето от слънцето и като цяло смятам, че всичко, което ме кара да се чувствам здрава е най-добрата антиейдж тайна, която мога да издам.”

View post on Instagram
 


Досега Сиймор не се е подлагала на пластични интервенции, но въпреки това не е против естетичната хирургия.

“Засега смятам да не си правя фейслифт, но нямам нищо против тази процедура. Почти всяка жена, която познавам, си е правила и всички мои приятелки са доволни от резултатите. Смятам, че е чудесно и ако някога реша, че някой може да направи нещо на лицето ми, без да го променя, бих си направила подобна процедура“ - завършва Сиймор.