През 2020 пижамата се превърна в неизменна част от дрес кода ни за бизнес срещи в zoom, а спортът в месеците на карантина бе мисия възможна предимно на площадки на открито, или на пода в дневната ни.

Да пренесеш фитнес залата у дома е въпрос на осъзнато желание за промяна, постоянство и малко изобретателност, смята Владимир Калъпсъзов. Треньор във фитнес в столичен мол, той с усмивка споделя, че с всички взети мерки за дистанция след коронавируса клиентите могат да направят по три цигански колела, за да си кажат „здрасти“. И така да горят още по-пълноценно калории в абсолютно безопасна среда. „ Но в месеците, в които животът ни все още се случва в режим „на изчакване“, а пандемията ни приковава за дивана до второ нареждане, спортът е един от най-достъпните и естествени проводници на щастие и емоционална стабилност. Направете експеримент – ако ви липсва фокус и се чувствате отпаднали, съберете сили за няколко серии от клекове и подскоци и ще усетите как нагласата ви бавно, но сигурно, тръгва нагоре заедно с нивата на ендорфини“, казва Калъпсъзов.

Диляна Попова е от знаменитостите ни, които не могат без фитнес. Снимка: Костадин Кръстев-Коко.

Тежестите могат да бъдат заменени с бутилки минерална вода, а бягането е достатъчно ефективно и на място, стига да е върху омекотяваща настилка, за да не докара главоболие на съседите ви. Важното е да се грижим за формата си ежедневно, като постепенно надграждаме интензивността на натоварването и времето за спорт.
Специално за woman.bg той демонстрира сет от упражнения, с които прогнозата за атмосфера в дома ви ще стане „Вали из бедро“, а ефектът върху силуетът ви няма да закъснее. Броят на повторенията е описан във видеото.

Кой е той?
Владимир Калъпсъзов влиза в залата още като тийнейджър, за да стигне до успехите си днес – активен състезател по Класически културизъм в категория до 70 кг. Успоредно с извайването на собствената си фигура започва да тренира и хора, които мечтаят за перфектното тяло в едни от най-добрите фитнес зали в София. Професионалната му кариера като фитнес инструктор започва след успешно завършена следдипломна квалификация в ,,Национална Спортна Академия Васил Левски“.

Упражненията, които Владимир Калъпсъзов предлага за домашни тренировки, можете да видите ТУК.