Психолог: Дебели сме, защото сме самотни и нещастни. Щатсливите жени са слаби?

Американският психолог Глен Ливингстън споделя, че голяма част от хората днес пълнеят не защото ядат много и нездравословно, а защото са подложени на стрес или защото са самотни, пише Eat This, Not That!

Според Ливингстън, хората, които искат да отслабнат, трябва първо да открият причината, заради която качват тегло.



А когато вземете решение, че имате нужда от промяна, трябва да си поставяте реални цели. „Не казвайте, че ще се опитате да ядете по-малко чипс, кажете, че ще хапвате чипс само през уикенда, не повече от едно пакетче“, казва специалистът.

Не ограничавайте храната, която приемате, а я заменете с по-полезната нейна версия. „Например, когато се откажете от чипса, заменете го с плодове или зеленчуци, за да не се чувствате гладни и нещастни.“

Потърсете причината. Ако сте самотни, нещастни, неразбрани, това ви кара да замествате липсата на общуване и положителни чувства с храна. Тъпчете се, а кантарът пъшка под вас.

За да промените нещата, започнете с медитация, срещи с приятели, приятни занимания, които ви носят радост. Това ще ви помогне да промените режима си, а оттам и способността на организма да се освободи от мазнините.

И не забравяйте – щастливите хора отслабват по-лесно и изглеждат по-добре.