Автор
Woman.bg

Разкриха тайната на слабата фигура на Салма Хайек

Салма Хайек е от онези жени – изкусителки, които пленяват с екзотичен чар и изваяни красиви извивки. Тя не е от поколението „туиги“ – плоски и бледи, нито пък е от онези, които непрекъснато търсят начин да ваят фигура ала Кейт Мос. Тя е емблема на женственост и сексапил.

Холивудската звезда обаче си има една малка тайна, към която често прибягва, за да поддържа формата си винаги в тонус. Става въпрос за специален хранителен режим, който неотдавна актрисата разкри по времето на интервю в тв шоу.



Всъщност въпросният продукт ѝ е помогнал да свали натрупаните по време на бременността и след раждането килограми, а по-късно винаги ѝ е идвал на помощ в трудни моменти. Специалната диета с бульон ѝ помага да се отървете от цел 7 килограма в рамките на 3 седмици.

Тя не изисква специално меню, лесна е за изпълнение и не ви лишава от любими за вас блюда. Освен че сваля килограми, диетата прави кожата гладка като коприна. Можете да ядете каквото искате, стига да не е един от специалните дни, определени само за бульон.

Дните, посветени на вълшебния продукт, трябва да бъдат два от седем. Те не бива да бъдат един след друг. Например понеделник и четвъртък или вторник и петък се яде само бульон.

Какво месо да изберете за бульона

Изборът е абсолютно свободен – от пилешки и пуешки гърди, през свинско месо, до риба. Важно е парчето месо да съдържа кости. Отварата от кости обогатява тялото с колаген – протеин, който успешно се бори с бръчките отвътре. Освен това получавате перфектното лекарство за болки в ставите и предотвратявате появата на стрии.

Ето я и чудодейната рецепта

Костният бульон трябва да се приготвя достатъчно дълго, за да се извлекат максималните хранителни вещества. Готвенето на говеждо месо отнема 3-4 часа, пилешкото и пуешкото – между 1,5 и 2 часа, а рибата – един час.

Съставки за бульона:
Пиле с кости - 1 кг на 4 литра вода.
Лук от ряпа - 1 брой.
2 средни моркова.
1 дръжка от целина.
Домат - 1 брой (или 3 чаени лъжички оцет).
Подправки: мащерка, джинджифил, дафинов лист, пипер. Заслужава да се отбележи, че наборът от подправки може да варира от вашите вкусови предпочитания и съвместимост с месото.

Четете още: Салма Хайек - жената, която искаше мъж, който има повече топки от нея. И го намери