Автор
Woman.bg

Родна красавица стана фитнес кралицата на света

Тя е майка, домакиня и успешен фитнес модел. Има хиляди последователи в социалните мрежи, а преди дни зарадва почитателите си и с престижна титла. Анита Маркова е вече и фитнес кралица. Нашенката спечели приза "Фитнес Дива" по време на световното първенство WBFF, провело се на Бахамските острови. Маркова с лекота отвя конкуренцията на над 40 фитнес модели от цял свят.


"Аз съм много амбициозен човек, спортът винаги е бил част от живота ми", сподели преди време в интервю за bTV Анита. За да стигне дотук, красавицата е преодоляла много трудности. Имала е тежко детство.

„Бях тъжно дете и често мислех, че съм осиновена. Нямах приятели и всички ми се подиграваха. Помня, че когато бях в първи клас, баща ми беше доста груб с мен. Риташе ме за четворка в училище. Методите му на възпитаване бяха твърде крайни и вечната му цел – да го уважавам, се превърна в панически страх от него", не крие Анита.


Трудното детство обаче я е изградило като характер. Вечните скандали между родителите ѝ са нанесли дълбок отпечатък в душата на бъдещата фитнес шампионка. „Майка ми беше постоянно заета с работата си. Постоянните скандали между нея и баща ми я съсипваха. Имаше проблеми, които аз се опитвах да разреша, за да ѝ помогна. Помня как постоянно се караха, заради мен, но никой не се замисли за моята крехка детска душа и мъката, която носех в себе си", спомня си Маркова.


Тормозът от детството си казва думата и Анита попада в плен на булимията. „Чувствах се длъжна да изглеждам перфектна. През целия си живот съм спортувала – макар и непрофесионално. В този период от живота ми започнах доста често да прекалявам с храната, да повръщам, а след това тренирах по три часа, за да “изгоря” изяденото. Животът ми беше ад! Изглеждах брилянтно, а умирах всеки ден", разказва в личния си сайт фитнес звездата.

С много усилия и воля успява да пребори хранителното разстройство. „Макар да беше труден и мъчителен пътят ми, аз успях и съм горда от себе си", категорична е Анита.