Автор
Ева Григорова

С диетата 'Петте супени лъжици' сваляте до 20 кг

Почти няма жена, която да не мечтае да отслабне за дни и да махне коремчето, ако може за месец. Днес вниманието ни привлече една много привлекателна диета. Казва се диетата на петте супени лъжици, а най-хубавото в нея е многообразието. Режимът се основава на броя и обема на порциите за сметка на самия тип храна.

Идеята на тази система на хранене, както може би вече се досещате, е да ядете много често, но по малко. Менюто и продуктите избирате вие, но порциите ви не трябва да надвишават 150-200 гр, което се равнява на пет супени лъжици. Интервалът между отделните хранения не трябва да e повече три часа.

С тази диета нямате ограничение да ядете дори вечер, да пиете вода и други напитки и да направите свое собствено меню за деня от всякакви продукти. Основното в режима е да се научите да контролирате обема на порциите, а не да спазвате строги ограничения.

Трябва да се отбележи, че въпреки че всичко е позволено, диетата ще има по-голям ефект, ако избягвате газираните напитки, соковете, различни готови сосове, пържените храни, както и полуфабрикатите.

Също така се препоръчва да консумирате по-малко захар и храни, съдържащи бързи въглехидрати.

Сред храните, препоръчвани в диетата „Петте супени лъжици“, са всички ястия, съдържащи бавни въглехидрати, тъй като те могат да заситят организма за по-дълго време. Тук се причисляват пълнозърнести храни, някои плодове, боб и зърнени храни, както и зеленчуци без нишесте.

За основно ястие може да изберете богати на протеини храни, тъй като те се усвояват по-дълго и в резултат на това огладнявате по-бавно. Храните богати на протеини са месо, млечни продукти, яйца.

Зехтинът подтиска апетита, така че не забравяйте да подправяте салатата с него.

Трябва да се отбележи, че диетата с пет лъжици няма ограничения във времето - по-скоро е специален режим, който може да ви помогне да отслабнете с пет до двадесет килограма, в зависимост от това колко време решите да го следвате.