Автор
Woman.bg

С идеална фигура за предстоящите летни месеци

Пролетта вече е факт, а така бленуваното лятото е на една ръка разстояние.

Не една или две дами ще си признаят, че именно в мечтите по така желаната почивка намират сили и стимул, за да издържат тежкия работен ден.

За това и всяка от нас иска да е стройна и в добра форма за така дългоочакваното море.

Поради това решихме да ви представим няколко прости трика, с които лесно и бързо може да се сдобиете с идеална фигура:

1. Яжте риба. Тя е не само изключително полезна, заради съдържанието на омега-3 мастни киселини, но и приготвите ли я на скара ще ви спести много излишни мазнини.

2. Яжте ядки, но разбира се гледайте да не прекалявате с приема им. Те са идеални за залъгване на глада между основните хранения.

3. Приемайте богата на протеини храни за закуска, такива например са яйцата, чушките и млечните продукти . Множество проучвания сочат , че консумирането на протеини сутрин помагат на човек да се чувста по-сит през целия ден.

4. Намалете приема на сол. Експертите са единодушни, че това е много важно условие за успешното сбогуване с килограмите.

5. Не пренебрегвайте бобените култури. Те са с ниско съдържание на калории и богати на неразтворими фибри, което ги превръща в идеалната допълнение към всяка диета.

6. Заменете шоколадите с плодови шейкове. Ако настина искате да отслабнете трябва да забравите за сладките захарни изделия и да ги замените с далеч по- полезните плодови шейкове. За приготвянето им използвайте пълномаслено мляко и любимите ви плодове.

7. И разбира се, не на последно място старайте се да се движите повече и да не забравяте физическото натоварване.