Секси и след 40: 5 навика, които ще ви запазят вечно млади и красиви

Годините си минават, грижите покрай домакинството и работата ни изтощават, а това няма как да не даде отражение върху външния ни вид. Но ние не трябва да се предаваме, момичета! Имаме за вас 5 тайни, които ще ви помогнат да останете красиви, младолики и все така секси. Ето кои са те:

Режим, режим и пак режим

Ние наистина сме това, което ядем и ако досега безразборното похапване на какви ли не мазни и не чак толкова здравословни храни не се е отразявало на визията ни, то вече е време да се отнасяме по-любезно с тялото си. Обичайте се и го показвайте, като се храните добре. Най-голямата услуга, която можете да си направите, е да си изготвите график какво ще консумирате всеки ден и колко често. Няма нищо по-добро от добрия хранителен режим. Заложете на прясната храна, на свежите продукти и вярвайте - резултатът няма да се забави.

Ограничете солта

Дори и да обичате да посолявате ястията си, направете всичко възможно да консумирате възможно най-малко сол. По този начин няма да задържате вода, ще се чувствате по-добре и ще имате много повече енергия. Солта не е ваш приятел.

Хапвайте риба

Морските риби са незаменим източник на така полезните Омега-3 мазнини, които са пръв приятел на перфектната гладка кожа, на гъстата коса и ноктите, защото подсилват еластичността на кожата и стимулират отделянето на колаген. Препоръчително е да хапвате между 1 и 3 пъти седмично риба, за да бъдете красиви и здрави.

Зеленчуци, който не яде...

Той красив и млад не ще остане. Зеленчуците са най-добрата опция да запазите фигурата си. Приготвайте ги на пара, във фурната или просто си похапвайте салати всеки ден. Вкусно е и ще останете във форма.

Спортувайте

Това е единственият начин да напомните на метаболизма си, че е добре да работи на бързи обороти. А ако имате добър метаболизъм - няма как да не сте слаби и стройни. Освен това, спортът помага на кожата да остане стегната, засилва кръвообръщението и на всичкото отгоре спомага за доброто ви настроение.

Четете още: Галя от Сатен разгорещи мрежата със секси клинче (Снимки)