Секси след 30? Ето от кои 5 храни трябва да се откажете

18 септември 2021 | 12:50
5394
2
снимки: Pexels
2

Всички искаме да бъдем здрави и красиви, а за тази цел трябва да се поддържаме във форма. Не само да се наспиваме и да тренираме, но и да консумираме правилните здравословни храни. Днес ще ви споделим кои са продуктите, които е по-добре да избягвате след 30-ия си рожден ден, за да бъдете в топ форма:

Сладкиши за закуска

По принцип не е препоръчително да консумирате захар сутрин. Диетолозите съветват първото ядене за деня да не бъде сладко и да не съдържа захар. Според специалисти хапването на захар и сладки изкушения, особено сутрин, може да предизвика сериозни здравословни проблеми, включително и инсулинова резистентност. 

жена

Пържено месо

Ако сте любители на месото, специалистите съветват да го приготвяте на грил или на фурна, но не и пържено. Според тях особено неблагоприятна за здравето е загорялата коричка, която се получава при пържене.

Кафе в големи количества

Както и всякакви напитки, съдържащи кофеин. Разбира се, ако сте свикнали денят ви да започва с чаша горещо кафе, не е нужно да го зачерквате напълно от менюто си, но не прекалявайте с количеството. Ако искате да изглеждате млади и да бъдете в добро здраве. 

кафе

Продукти с подсладители

Ако забелязвате, че напълнявате в областта на кръста, то най-вероятно тялото ви не може да се пребори с токсините. И за това може да са виновни най-вече подсладените храни, които хапвате. Не залагайте на изкуствени подсладители, дори и на етикета да пише, че продуктът е "без захар". Ако ви се прияде нещо сладко, ви съветваме да заложите на лъжица мед. 

Соев сос

В този сос се съдържа голямо количество сол, а тя не е никак препоръчителна. Ако консумирате твърде солени храни, тялото ви ще започне да задържа вода. Това ще се отрази неблагоприятно не само на външния ви вид, но и на здравето ви. 

Четете още: В сезона на боровинките - не пропускайте да хапнете горски плодове, правят чудеса с тялото

Още по темата

Коментари

2
  18 септември 2021 | 21:16 отговор
 

30,40,50 г. няма значение. Една жена може да бъде секси, независимо от възрастта, зависи дали го иска. Естествено, че трябва поддръжка- хранителен режим, спорт.

 
 
04 октомври 2021 | 11:24

Да си "секси и независимо от възрастта" са оксиморони, т.е. взаимоизключващи се неща, които ако анализираш малко психологията, биологията и еволюцията на човека и мозъка, ще осъзнаеш, че няма как да се случат. Никой не е привлечен от старостта, особено мозъкът на мъжа е биологично настроен да е привлечен от младото. И ако не беше така, човечеството не би оцеляло. Мозъкът ни се е настройвал милиони години по този начин, за да харесваме това, което харесваме и да гарантира оцеляването на видовете. Младостта сигнализира за способност за възпроизводство, гарантира продължителност на живота, гарантира, че тази жена има още години пред себе си, в които да отгледа потомство. Старата жена в мъжкият мозък е като дебелата жена - тя изглежда вече заета, чужда и неспособна да се възпроизведе или да го вдигне, а никой мъж не иска да се чувства сексуално импотентен и немощен.

1 Мариана
  18 септември 2021 | 16:02 отговор
 

И защо пък трябва да си секси?!Голям зор вече на всяка възраст да сме секси!!!Поредната тъпа манипулация!Достатъчно е да се чувствате добре в кожата си,да сте здрави и спокойни,да ви обича някой и вие да обичате!Другото е вятър,ми не искам да съм секси,защо?Всеки сульо и пульо да точи лиги по мен!Нее,мерси.И смятам да не се лишавам от нищо,в името на някаква глупост,която се опитват да ми втълпят!

 
 
18 септември 2021 | 18:04

Правилно, щом не са те ебали до 45, няма да те ебат и след 45, то е ясно.

 
18 септември 2021 | 21:18

Не бъркай секса със секси изглеждаща жена. Това са коренно различни неща.

 
04 октомври 2021 | 11:20

А как искаш да те обича този някой? Платонично, като сестра и приятелка ли? Защото в любовта между мъжа и жената е заложено да има сексуален елемент. И всъщност той е основното, което различава този вид връзка/общуване от всяка друга връзка в живота ти. И това, което един мъж намира за секси, общо взето е това, което всеки друг мъж намира за секси - хубаво и стегнато тяло, съблазнителен аромат, нежна кожа, младост, игрив поглед, кокетство, умение да се отдаваш по страстен начин по време на акта... Никой не иска онова, което никой друг не желае, така че за да те иска мъжа до теб И ЗА ДА ТЕ ИСКА ПО ПРАВИЛНИЯ НАЧИН, по начина, по който ти желаеш да те иска, трябва да умееш да предизвикаш да предизвикаш желание у всеки мъж. Това или го умееш и правиш, или не. Няма как да си секси само за своя мъж. Ако си секси за него, си секси и за всички мъже. То не е копче, което да се включи когато влезеш у дома или когато се появи твоя мъж, а навън се изключва магически. И ако никой не точи лиги по теб навън, не си въобразявай, че е възможно някой да ги точи по теб у дома, докато те гледа с раздърпания анцуг, окапаната стара тениска, кокчето на главата и пършива коса без прическа.

Добави Коментар

Най-четени