Автор
Ева Григорова

Секси талия с обръч? Това е уникално и възможно!

За повечето хора обръча не е нищо повече от любима тяхна играчка от детството. Оказа се обаче, че обръчите са истински хит в социалната мрежа TikTok и това не е случайно.

Почитателите на този тип спорт твърдят, че тренировките с обръчи, снабдени с тежести, всъщност влияят чудесно върху оформянето на стегнато тяло, особено в областта на талията и ханша.

Обръчите с тежести изглеждат като нормални такива, но са предназначени за упражнения и обикновено са пълни с вода или пясък.



Безспорно част от популярността на този тип тренировки е фактът, че те са много по-забавни от по-голямата част от останалите спортове. А всички знаем, че колкото по-приятно ти е нещо, толкова по-бърз и дълготраен е ефектът от неговото практикуване.

Обръчите са чудесна алтернатива и на хората, които избягват тичането и скачането, тъй като е необходимо да пазят ставите си. Скорошно изследване показва, че въртенето на обръч за половин час успява да повдигне пулса до 151 удара в минута, което е абсолютно сравним резултат с други спортове като степ аеробика или дори кикбокс.



Обръчите с тежести всъщност карат мускулите ни да се стягат повече и съответно водят до по-бързи резултати. С тази тренировка работите и за цялостния баланс и стабилност на тялото си.

Ето и как може да премине една примерна 15-минутна тренировка: