Всяка жена си мечтае да има стройни секси крака. Но треньорката Алис Гулан, която е разработила основите на фитнес-балета, е превърнала тази мечта в реалност.

Нейният комплекс от шест упражнения ще ви помогне да разтегнете и заздравите мускулите на краката и да им придадете идеална форма. Повтаряйте комплекса три пъти седмично и още след месец и половина ще забележите разликата!

Упражнение №1



За прасците, бедрата и коремните мускули.

Застанете на десен крак, сгънете леко левия и го завъртете назад. После бавно вдигнете ръце (леко сгънати в лактите) и едновременно с това прехвърлете тежестта върху пръстите на десния крак, както е показано на снимката. Дръжте гърба изправен и гледайте напред.

Повторете упражнението 10 пъти в бавно темпо и после 20 пъти в бързо темпо. Сменете краката.

Упражнение №2



За седалищните мускули, бедрата и коремните мускули.

Начална позиция – легнете на пода на дясната си страна. Краката трябва да са изпънати, главата ви да лежи върху протегнатата напред дясна ръка. Лявата ръка подпрете на пода пред вас. Бавно вдигнете изпънатия ляв крак. Старайте се десният крак също да остава прав и да не се сгъва в коляното. В идеалния случай трябва да постигнете ъгъл от 90 гладуса между двата крака, но едва ли ще успеете още от първия път. Повторете упражнението 15 пъти, после сменете краката.

Упражнение №3



За седалищните мускули, бедрата и коремните мускули.

Начална позиция – легнете по гръб със свити в колената крака. Ръцете трябва да са изпънати покрай тялото. Повдигнете бедрата и седалището и застанете леко на пръсти, така че тялото ви (от раменете до коленете) да образува права линия.

Бавно изправете и протегнете напред левия крак, както е показано на снимката. Задръжте това положение и отпуснете таза на пода. После пак вдигнете. Повторете 20 пъти, после сменете краката.

Упражнение №4



За коремните мускули, бедрата и седалището.

Това упражнение се състои от два етапа. Първо застанете на колене, така че разстоянието между тях да е на широчината на раменете ви. Стъпалата трябва да са едно до друго. Сложете ръце на кръста и се наведете колкото можете по-назад, после се върнете в изходна позиция. Повторете 10 пъти.

По време на последния наклон обърнете торса наляво и докоснете пода с лява ръка (на нивото на носовете на стъпалата), вдигайки нагоре дясна ръка (както виждате на снимката). Изправете се. После пак се наклонете назад, но сменете ръцете – обърнете се надясно, докоснете пода с лява ръка и вдигнете лявата. Направете 10 повторения.

Упражнение №5



За седалищните мускули, бедрата, краката и коремните мускули.

За това упражнение ще ви трябва стол. Застанете вляво от облегалката му, стъпалата трябва да са едно до друго. Вдигнете нагоре леко свита в лакътя лява ръка. Дръжте гърба изправен.

Вдигнете бавно нагоре десния крак (както е показано на снимката) и без да го сгъвате изпишете във въздуха няколко кръга – първо по часовниковата стрелка, а после против нея. Обърнете се към стола на другата страна и повторете упражнението с другия крак.

Упражнение №6



За бедрата, седалищните мускули, краката и коремните мускули.

Седнете на пода, изпънете краката напред и отпуснете ръцете покрай торса. Сгънете левия крак и го поставете така, че петата да докосва дясното бедро. Подпрете се на ръце отвъд линията на левия крак.

Сгънете десния крак и го обрънете назад (както е показано на снимката). Дръжте гърба изправен и повдигнете десния крак на 3-4 см. от пода. Задръжте така за пет секунди, после отпуснете. Направете 20 повторения и после сменете краката.