Автор
Woman.bg

Скарлет Йохансон и нейните 6 тайни за перфектна визия

Скарлет Йохансон винаги е изглеждала добре. Споделя, че изяжда винаги само половината от това, което е сложила в чинията си. И спазва някои правила.

Те ви гарантират, че ще свалите поне 4 кг за по-малко от месец!

View post on Instagram
 


Сандвичите
Те са вкусен и лесен обяд, но малките екстри като майонеза, сирене или масло водят след себе си и допълнителни калории. Консумирайте ги "чисти". Чисто пилешко, пуешко, шунка или сьомга са най-добрата съставка. Ако не можете да се разделите със сиренето, заменете част от него с морков. Консумирайте отворен сандвич с една филийка хляб, вместо с две, и ще намалите калориите три пъти.

Салатите
Може да изглежда здравословно, но ако е покрита с крутони, сирене или дресинг, на базата на зехтин, не е. С какво да замените опасните калории? Крутоните могат да бъдат заменени с нискомаслено сирене чедар. Чери доматите са прекрасна и полезна добавка. Използвайте балсамико като дресинг, защото има само 18 калории в 15 мл.



Откажете се от диетичните храни.
Вместо диетични храни, в които не се знае какво точно има като съдържание, хапвайте плодове и зеленчуци. Можете да си позволите и малко парче сладкиш или шоколад. Съотношението полезно към не толкова полезно трябва да бъде 4:1. Ако замените два хранителни продукта за „тънка талия“ с ябълки, ще спестявате по 200 ккал дневно и 5 600 ккал на месец.

Намалете кафето!
Повечето от нас си позволяват едно капучино или кафе с мляко дневно, за да се събудят и да се заредят с енергия. Знаете ли обаче, че всяка чаша съдържа много калории?
За справка: 1 еспресо = 11 калории, мляко с нес кафе = 18 калории, 1 капучино = 75 калории. Ако замените капучиното с чаша мляко с нес кафе, ще спестите 1 680 калории на седмица или 6 720 калории на месец.

Внимавайте с порциите
От парчетата шоколад до чашата с кафе размерът на порциите, които консумираме, се увеличава с всяка следваща година. Не е учудващо, че сме свикнали да препълваме чинията. Просто си купете една чиния – диетично плато, с по-малки размери, която ще е разграфена с точните количества въглехидрати, протеини и зеленчуци. Когато излезете на вечеря, си поръчайте просто две салати, вместо калорично основно меню, и задължително си поделете десерта с приятел! Ако последвате тези съвети, ще спестите 600 калории дневно и около 16 800 месечно.


Лишете се от „удобните“(пакетираните, сухите) храни!
Много по-лесно е да хапнете нещо готово, отколкото да се занимавате да готвите, но учените доказаха, че богатите на вода хранителни продукти, като зеленчуците и плодовете спомагат на активното изгаряне на калории. Прибавете към дневното си меню боровинки, къпини, ягоди, или киви, за да пречистите организма и да имате свеж вид.
За обяд си пригответе си зеленчукова супа, вместо следобедна закуска хапнете моркови, червена чушка, целина, или някаква прясна (свежа) салата, за вечеря си опечете зеленчуци, а за вечеря десертът ви може да бъде печена ябълка, пълнена с нискомаслено крема сирене.