Автор
Woman.bg

Спортуването, дънките и още 3 неща, които вредят на талията ви

Всички сме чували, че трябва да внимаваме с тестените и сладките храни, трябва да се движим и да се откажем от газираните напитки, за да сме във форма. Но знаете ли, че има редица ежедневни навици, които без подозирате, но може да са причината така и да не отслабвате.

Най-странното е, че някои от тях дори са ни представяни като рутина, към която трябва да се придържаме, за да отслабнем.

Спортуване и тренировки

Трудно е за вярване, но изтощителните тренировки могат да ви изиграят лоша шега, като ви добавят излишни сантиметри в талията. Например, има редица упражнения, които не бива да се практикуват често. Това са наклоните настрани с гири, наклоните настрани на „планк“, както и всички коремни преси с добавяне на тежест. Освен това не бива да „помпате“ коремни преси всеки ден, това няма да ви помогне. Мускулите ще стават по-плътни и тежки и ще ви добавят още сантиметри. Имайки предвид, че при каквато и да било тренировка непременно участват и коремните мускули, оставете си само една кръгова тренировка за корема седмично и спортувайте нормално през останалото време.



Стегнати дънки и чорапогащници

Полека-лека започва да става студено, а значи ще им дойде времето и на дънките, и на чорапогащниците. Ако обичате да носите дънки с ниска талия, гледайте коланът да не ви се впива твърде много в хълбоците. Сутрин си обувате стегнатите дънки и се възхищавате на талията си, а вечер се чудите откъде се е взело това коремче? То е пряк резултат от стягането и нарушаването на кръвоснабдяването (особено в седнало положение). По-добре носете дънки с висока талия, в които ви е удобно и да ходите, и да седите!



Неправилна стойка

Пробвайте да се накарате цял ден да ходите с гордо вдигната глава и изправен гръб – веднага ще забележите резултат. Коремните мускули ще се стегнат, защото ще са постоянно под напрежение, гънките ще се изгладят. При такова статично натоварване коремните мускули работят сами по себе си!

Кафе

Кафето задържа вода в организма и води до отоци и до образуване на тъй омразния ни целулит. Ако много обичате кафе и не можете да го откажете, поне се ограничете до една чашка сутрин. Никакви 3-4 кафета през деня!



Плодове и зеленчуци

Не винаги и не всички плодове и зеленчуци ни помагат да отслабнем. Например динята, гроздето, цвеклото и морковите съдържат много захари, затова трябва внимавате с количествата. Суровоядството пък може да доведе до дисбактериоза, подуване на корема и други стомашно-чревни проблеми.