Автор
Woman.bg

Сьомга с броколи - колко се отслабва с диетата на Кулагин

В Къщата на "ВИП Брадър" един от съквартирантите се храни с едно и също всеки ден - сьомга с броколи. Още преди влизането си в шоуто той поставил това свое изискване към екипа на риалити предаването - всеки ден докато е в звездния дом, именно това да бъде менюто му.

Дори когато съквартирантите нямат достатъчно бюджет за храна, менюто на Валентин Кулагин не се променя и винаги е едно и също. В един от епизодите гримьорът сподели, че и в реалния живот си хапва сьомга и менюто му е същото.

Ако искаме да свалим някое и друго килце, може да хапваме риба не само на Никулден. Рибата е ефективна храна за отслабване, защото има малко калории и висока хранителна стойност. Освен това консумирането на риба има ползи за здравето, като – понижен риск от високо кръвно налягане и сърдечни проблеми, по-нисък холестерол. Смята се, че диета със завишен прием на риба е една от тайните на дълголетието.

Сьомгата, която е скъпа риба, е сред най-диетичните. Богата е на незаменими полиненаситени мастни киселини (Омега-3 и Омега-6), белтъчини (пълноценни и лесно усвоими), минерали (калий, фосфор, калций, магнезий, цинк) и витамини (от групата В, карнитин, холин). Омега-3 мастните киселини ускоряват метаболизма и изгарянето на калории.

Хранителни стойности на 100 г сьомга са - 182 ккал; 19 г мазнини; 12 г белтъчини; 0 г въглехидрати. Препоръчителната порция от тази риба варира между 150 – 200 г.

Може да добавите и фибри към рибното меню. Най-лесно ще го направите с гарнитурата. Подбирайте зеленчуци, богати на фибри, витамини и минерали, като броколите. Този зеленчук постига невероятни резултати с фигурата. Броколите ще ви направят слаби и здрави.

Хранителният състав на 100 г броколи е - 90,7% вода, 28 ккал, 3 г белтъчини, 0,35 г мазнини, 5,25 г въглехидрати. Освен това са богати на витамини (A, B5, B9 и C – почти двойно повече от цитрусовите плодове) и минерали (калций, калий, селен, желязо, фосфор и магнезий). Високото им съдържание на фибри ускорява метаболизма.