Едва ли бихте дали 43 години на Амал Клуни – жената, спечелила сърцето на един от най-обожаваните и ухажвани асове на Холивуд – Джордж Клуни.

Тя е не само успяла в кариерата си дама, но и жена от класа, която знае как да запази младостта и стройната си осанка. За целта винаги отделя време за себе си и внимава с какво се храни.



Отговор на въпроса каква е тайната на грациозния ѝ силует дава сп. Hello!, като разкрива на читателите си дневното меню на изваяната красавица.

Оказва се, че за да изглежда по този начин, Амал спазва здравословен хранителен режим със средиземноморски акцент. Пред People Клуни разказва, че често разчита на личния си готвач – Вивиана Фрици, която идва от езерото Комо, където се намира прочутата вила на съпруга ѝ и където двамата често обичат да отсядат.

За закуска нежната брюнетка залага на супа от водорасли, като понякога включва към нея и по едно варено яйце.

За обяд пък половинката на актьора разчита на вълшебните ястия на Вивиан, сред които почти ежедневно на трапезата присъстват средиземноморска салата, спагети с пуешки кюфтета и пилешки гърди с лимонов сос. Така разбираме и за предпочитаните комбинации от Амал – салата с тестени изделия и протеини.

Други любими гозби на Амал са ръчно приготвените ньоки с песто, както и пица маргарита с рукола. Но репертоарът на Виви, както я наричат семейство Клуни, далеч не се изчерпва с италианската кухня. Сред специалитетите на Фрици, спечелили сърцето и небцето на Амал и любимия ѝ, са великолепното ѝ суши, както и блюда от ливанската и индийската кухни.

Четете още: 5-те любими суперхрани на диетолозите