Упражнение за корем, което натоварва долната и горната му част, както и вътрешната и външната част на бедрата – всички женски проблемни зони!

Напомняме, че мазнините по корема се топят с диета, а упражненията стягат мускулите. С упражнения за корем не се горят мазнини по корема! Къде се горят мазнини зависи от гените ви!

Тройно упражнение

Това упражнение е убиец за корема, защото натоварва едновременно долната и горната му част и има бонус, стяга външната и външната част на бедрата.

Легнете по гръб, повдигнете главата и раменете от пода за да се създаде напрежение в горната част на корема и за да легне кръста на пода.

Повдигнете краката перпендикулярно на пода и след това повдигнете дупето нагоре като активизирате мускулите в долната част на корема.

Коремът повдига краката и дупето, като в началото може да си помагате с леко замахване на краката към тавана, а след като заякнат мускулите на корема цялото движение се извършва от него.


След като ханша слезе на пода, повдигнете ръцете и торса и в същото време разтворете краката в страни. По този начин натоварвате горната част на корема заедно с външната и вътрешната част на бедрата.

Достатъчни са само 10 повторения, защото това е тройно упражнение и все едно сте направили 30 повторения. Съчетайте тренировките с хранителен режим и всяка седмица коремът ще се прибира, а паласките ще намаляват.

Ако искате още идеи за упражнения за корем, пробвайте тази тренировка:

Автор на статията е Румяна Илиева, онлайн фитнес инструктор и диетолог с нетрадиционна програма за отслабване, която включва 4 хранения на ден и домашни тренировки.

Отслабвате докато ядете и без да стъпвате във фитнес залата!