Автор
Woman.bg

Упражненията със собствено тегло - тайната на хубавата фигура

В забързаното ежедневие на съвременния човек, прекарващ часове наред седнал и затворен в офис пред компютър, нуждата от движение и спорт е все по-голяма.
Нашата основна мисия е да помогнем на трениращите да преоткрият в спорта своето ново хоби и страст, различно отношение към живота, дисциплинираност, и не на последно място, удоволствие от постигнатите резултати чрез упорити тренировки.

Залагаме основно на упражнения със собствено тегло, избягвайки или ограничавайки до минимум такива с големи тежести, поради високия риск от контузии и травми.
Богатството и разнообразието от упражнения са огромно предимство за трениращия поради две причини.

Първо: те са достатъчно ефикасни, за да донесат желания ефект, и второ: разнообразието от упражнения и тяхната комбинация правят тренировките интересни за трениращия.

Резултатите, които биха донесли за тези, които се заемат сериозно да тренират са: по-добра стойка, добро физическо състояние,сила, мобилност, издръжливост, по-добър метаболизъм, атлетична фигура и вследствие от всичко, разбира се, добро самочувствие и увереност.

Придържаме се основно към упражнения, базирани на собственото тегло, понеже рискът от сериозни контузии е сведен до минимум.

Упражненията не са трудни за изпълнение и при добро желание и повечко старание може да се забележи сериозен прогрес.Също така важно е да се отбележи, че този тип упражнения е щадящ към ставите и сухожилията, общоукрепващи за цялата мускулатура и напълно достатъчни за човек, спортуващ на любителско ниво.

Технически упражненията не са трудни за усвояване, което от своя страна е предпоставка за по-високи резултати, понеже е много важно правилното изпълнение на дадено упражнение, за да има прогрес.
За разлика от този тип трениране, ако един начинаещ започне директно тренировки с големи тежести, поради спецификата на техниката усвояването е по-трудно, следователно тренировката освен че не може да бъде пълноценна, рискът от контузии е огромен, поради неправилното изпълнение.

Посредством този метод на трениране, базиран на упражнения със собствено тегло, практикуващият ще постигне добра пластичност и здравина на мускули, сухожилия и връзки, мобилност на ставите.
Този начин на трениране е напълно достатъчен за човек спортуващ на любителско ниво, като освен че се сдобива с красиво и здраво тяло, прави една инвестиция в дългосрочен план, тъй като ще може да спортува активно дълги години напред във времето.

За да се убедите в искреността на статията, може да посетите нашите тренировка в зала @FiT CiTY. Всеки делничен ден от 18 и от 19 ч, както и събота и неделя от 11:00 ч и от 16:00 ч.


Автор: Мартин Митев