Автор
Цвета Герчева

Ваня Червенкова: Щастлива съм, че помогнах на стотици жени да отслабнат

Ваня Червенкова е от онези жени, които щом срещнеш веднъж в живота си, завинаги запомняш с тяхната енергия, силен дух и непоколебим поглед. Тя е смела и силна, и фактът, че оцелява като по чудо след покушението срещу нея, доказва само едно - че човешкият дух е по-силен от физическите закони на природата.

И понеже сме в сезона на банските, морето и перфектните тела, ние днес решихме да се срещнем с Ваня, за да я попитаме каква е тайната на нейното легендарно отслабване?

- Лято е, всички вече мислят за отпуска, за плаж и море. Много от момичетата обаче се срамуват да се съблекат по бански, защото са натрупали няколко излишни килограма. Късно ли е да се вталим за плажа, или още имаме шанс?
- Никога не е късно да се вталим! А и тази година както всички казват, лятото така се забави, че дава шанс на всяка една жена да постигне мечтаното тяло за плажа (усмихва се)! Стига това да е по правилния начин и с подходящите средства.

- Казват, че личният пример мотивира повече от милион думи. Каква е вашата история, как точно успяхте да свалите толкова много килограми?

- За някои хора са много, за други са малко… Важното е, че за мен са толкова колкото трябва и то в много труден момент от живота ми. Знаете, че срещу мен беше извършено покушение в далечната 2003 г. За медицината моето оцеляване все още е мистерия! Възстановителният период след стрелбата срещу мен беше много дълъг и труден. Натрупах килограми, които изглеждаха невъзможни за сваляне, а и не спирах да пълнея… Беше ужасно и травмиращо за една жена в разцвета на силите си. След дълги години на борба с килограмите, открих един хранителен режим, който в последствие стана известен като “Диетата на Ваня Червенкова“. Той е изключително лесен за спазване, защото е на база 12-дневно консумиране на едни и същи групи храни /6 бр./ в последоватеност: 2 дни картофи, 2 дни пиле, 2 дни зеленчуци, 2 дни риба, 2 дни плодове и 2 дни кисело мляко. При стриктно изпълнение на този режим, след 2 т.нар. „врътки“ от по 12 дни, резултатите са зашеметяващи. След участието ми в риалити формата „VIP Brother” през 2013 г. започнах да го спазвам и резултатите не закъсняха. За няколко месеца станах неузнаваема и свалих 34 кг.

Естествено, не запазих този режим на хранене само за себе си, а се постарах той да достигне до възможно най-много хора. До ден днешен не спират да ми пишат в лични съобщения хора на всякаква възраст, мъже и жени, и да ми благодарят за тази диета. Щастлива съм, че помогнах на изключително много хора в борбата с наднорменото тегло! Не трябва да се подценява фактът, че Световната здравна организация отчита затлъстяването в глобален мащаб като здравословен проблем № 1! Именно поради тази причина, през 2016 г. събрах екип от изключително високо квалифицирани международни специалисти и създадох хранителна добавка за редуциране на телесното тегло - Bevared Diet By Vania Chervenkova. Благодарение на нея, аз продължих да намалявам килограмите си и най-важното успях да задържа постигнатите резултати.

Ваня преди и след диетата си!

- Как се променя живота на една жена, когато свали сантиметри от талията си? Има много момичета, които са доволни от вашата добавка за отслабване, какво споделят те за живота си преди и след?
- Промените настъпват във всички аспекти на живота ти! В личен, в служебен и най-вече в здравословен план. Променяйки храненето си, неизменно се променя и начинът на живот и мислене! Всичко онова, което вкарваме в организма си като храна – това представлява и нашата визия. От своя страна, начинът ни на живот и начинът ни на мислене определят какви сме ние и как ще изживеем живота си. Самочувствието на една жена е изключително важно за да може тя да живее пълноценно и да се чувства на правилното място както в обществото, така и в семейството.

Моят профил във фейсбук е публичен и всеки може да се свърже с мен, по каквито и да било въпроси. Факт е, че не спират да ми пишат много момичета и жени и ми благодарят за тази хранителна добавка. Всички те са били обезверени и са се чувствали излъгани от рекламни трикове за бързо отслабване с какви ли не боклуци, които заливат пазара ни. Споделят с мен своите лични истории и това как се е променил животът им, след като са открили Bevared Diet. Старая се да отделя време за всяка една от тях и да отговоря на всички въпроси, било то и неудобни. Често ми пишат: Ваня, аз станах друг човек, възвърнах самочувствието си, нося 2 размера по-малки дрехи, вече не се срамувам на плажа по бански, срещнах любовта на живота си, преборих не само килограмите, но и здравословен проблем, бъди благословена и още, и още. Тези думи ме правят щастлива!

- Къде според Вас се крие красотата на една жена? Не смятате ли, че кантарът е последната инстанция, когато говорим за хубост, или нормите в днешното общество някак изкуствено налагат модата на супер слабите жени?
- Красотата е променлива величина и всеки има собствена представа за нея. За едни тя е в тялото, за други в душата и сърцето, за трети в разума… за съжаление напоследък за някои тя е в парите. Днешното общество е обременено от заобикалящата го среда и най-вече от интернет информацията, която ни залива. Никога не съм подкрепяла жени, които искат на всяка цена, дори и с цената на здравето си, да изглеждат като модели от корица на списание и прибягват до животозастрашаващи процедури или абсолютен глад. Когато намаляването на теглото е в рамките на разумните граници и най-вече е здравословно, тогава има и баланс. Колкото и тривиално да ви звучи, човек наистина трябва да обикне първо себе си и тогава ще започнат да го обичат и другите около него. В това се крие и тайната на щастието и любовта.

Бизнес дамата изглежда наистина неузнаваемо!

- Кои бяха вашите най-трудни моменти по пътя към отслабването? Плакала ли сте в пробната, когато видите големия размер дрехи, който не ви става?

- Тези моменти не бяха никак малко, а и освен това бяха доста продължителни. Не можех и не исках да се лишавам от любими за мен храни. Изкушенията дебнеха от всеки ъгъл и само и единствено волята и ината, които притежавам, ми даваха сили да продължа. Толкова много не харесвах отражението си в огледалото, че стисках зъби и стоически продължавах с хранителния режим. А относно дрехите – да, нееднократно съм плакала, когато някоя дреха не ми става и трябва да поискам по-голям размер в магазина. И не само това… често отказвах да излизам с приятели, защото просто не се харесвах и не се чувствах добре в тялото си!

- Как намерихте сила да промените хранителните си навици? Много хора казват например – не мога да живея без шоколад? Вие как се справихте?

- Човек винаги може да намери сили да постигне нещо, стига да го пожелае истински. Няма нещо на света, без което да не можеш да живееш, освен любовта и семейството. Всичко останало е въпрос на нагласа. Всичко останало е в главите ни! Никой не е умрял, защото се е лишил от парченце вкусен шоколад или топъл козунак от витрината. Както казах, всичко е въпрос на воля, инат и огромно желание да се промениш – вътрешно и външно.


- Защо създадохте вашата хранителна добавка? Писна ви от методи, които не действат?

- Когато реших да създам тази хранителна добавка, аз имах няколко основни и много важни изисквания към специалистите, а именно: да е изцяло на билкова и натурална основа, да може да се приема от диабетици, да е подходяща както за жени, така и за мъже, да не настъпва т.нар. „йо-йо“ ефект след спиране на препоръчителния прием и най-вече да няма никакви странични ефекти /увреждане на черен дроб, бъбреци, сърце, световъргеж и т.н./. Точно последното ми изискване беше и най-важно, защото не са малко хората, които са пострадали от използването на забранени вещества. Аз също съм от потърпевшите!

Именно заради изброените свойства, Bevared Diet e хранителна добавка от ново поколение. Тя е един иновационен продукт за българския пазар. В нея са вложени само стандартизирани растителни екстракти. Няма химия, няма вредни вещества, няма странични действия, няма ГМО! Точно затова и я създадох!
Опитвала съм какви ли не препарати и съм се подлагала на десетки диети. Всички бяха или измамни, или с краткотрайно действие, след което настъпваше „йо-йо“ ефектът. Сваляш 3-4 кг., а след месец не само възстановяваш тези загубени килограми, но и качваш още 1-2 отгоре. Беше мъчително, гладувах и съсипвах здравето си с опасни препарати. Резултат – нулев! Все се връщах в изходна позиция! През последните години, пазарът в България се пренасити с огромен брой опасни и нелегални хранителни добавки, разпространявани чрез интернет. Поради тази причина се обръщам към всички хора, които искат да редуцират своето тегло: Моля ви, пазете се! НЕ КУПУВАЙТЕ препарати с неизяснен произход, с вредни и пагубни за здравето съставки или от сайтове без юридически лица зад гърба си! Не се подлъгвайте по „ефектните и грандиозни“ реклами, че за 2 седмици ще ви превърнат в „супермодели“!

Ние, екипа на BEVARED® ,винаги сме препоръчвали намаляването на теглото да се осъществява постепенно и в комбинация от три основни стъпки: правилен и здравословен хранителен режим, активна физическа дейност и прием на хранителната добавка Bevared Diet.