Автор
Woman.bg

Веганският режим прави мъжете царе в леглото

Учени установиха, че растителните диети оказват влияние както върху физическата издържливост на спортистите, така и върху качеството на сексуалния живот, съобщава „Сън“.

В рамките на един ден трима спортисти – доброволци в проучването, били хранени с бурито с месо, а през втория приемали единствено бурито на растителна основа. И през двете нощи те си лягали със специални пръстени на пениса, които да проследят разликите в ерекцията им през двете нощи.



Експериментът бил проведен под ръководство на д-р Аарон Шпиц, началник на Американската урологична асоциация. Същият установил, че в нощта след приетото бурито на растителна основа мъжете имали ерекция с продължителност до 477 на сто по-дълго, отколкото в нощта след месния режим. Твърдостта на еректиралото им достойнство се била увеличила с до 13,5 на сто.

Шпиц все пак подчертава, че резултатите не са 100-процентово доказателство, че веганите и вегетарианците имат по-добро качество на сексуалния си живот, но казва: „Мисля, че изследването ще накара много хора да се замислят по въпроса.“

И на финал нещо любопитно – Джеймс Уилкс – 41-годишен бивш борец в областта на смесените бойни изкуства, който продуцира и представи документален филм, проследяващ изследването, отбелязва, че римските гладиатори са били вегетарианци.

Уилкс обосновава думите си на базата на проучване през 2014 г. Тогава учени от Медицинския университет във Виена съвместно с колегите си от университета в Берн установиха, че римските гладиатори основно са консумирали вегетарианска храна — главно зърнени продукти, а за укрепване на организма след тренировка са пиели напитка, приготвена на основата на пепел.

Четете още: Веганството - моля, не ни го натрапвайте!