Вероятно няколко месеца преди сватбата сте се погледнали в огледалото и с сте установили, че ще е хубаво да свалите някой друг килограм.

Изпадате в паника и смятате, че няма да се справите и това, в духа на цялата сватбена суматоха. Но успешното отслабване може да стане факт за по-малко от два месеца. Ето каква тренировъчна програма можете да използвате, за да постигнете желаното сватбено отслабване.

Упражненията, които ще ви покажем са чудесен начин за отслабване, стягане и тонизиране на тялото.

Освен това са и прекрасен лек против стрес за бъдещи булки, защото помага на тялото да образува ендорфини („добрите хормони”), повишава енергията и вниманието.

Важно е да се знае, че няма бърз начин за премахването на несъвършенствата и придобиването на перфектно тяло. Много е важно да не си поставяте нереалистични цели за отслабване. Ако се превърнете в роб на кантара, незабавно нивата на стресовите хормони в организма ще се увеличат, а от там ще скочи и теглото ви.
Внимателно проучете тренировъчния план и бъдете търпеливи към себе си, обичайте тялото си и не подхождайте към него като към ваш враг. В крайна сметка вашия любим ви харесва на първо място заради характера ви, а не заради външността.



План за тренировки:

Специалистите препоръчват да тренирате сутрин – това е чудесен начин да започнете деня и да накарате тялото си да работи правилно. А и в края на деня вероятно ще сте изморени и няма да имате нужната енергия и настроение.

Необходимо е да изпълнявате два вида упражнения:
- кардио
- силови

Редувайте ги през различните дни, като на всеки два дни един ден трябва да почивате.
Важно е да се знае, че мускулите не се развиват по време на тренировка, а по време на почивката след тренировката. За това се препоръчва период от 48 часа почивка за възстановяване на мускулите.

Ето как да се екипирате за вашето отслабване:
Чифт качествени обувки за бягане, удобни дрехи, гирички, въже за скачане и постелка.

Кардио сет
– 20-30 минути

5 минути бързо ходене или джогинг
25 подскока на платформа
25 подскока на въже
Повтаряйте 25 минути.
Завършете с леко ходене и разтягане

Силов сет

25 клякания
25 набирания на ръце, подпрени на стол
25 повторения за бицепс (с гиричките)
25 отхвърляния с десния крак
25 отхвърляния са десния крак
Повтаряйте 25 минути
Отпуснете за 30 секунди с разтягане в поза „дъска”

Малка бележка относно храненето на бъдещите булки при отслабване.

За да бъде успешно вашето отслабване не трябва да пропускате хранения. Освен това храненията трябва да бъдат малки като количество и здравословни като качество. Яжте много пресни плодове и зеленчуци и ядки и винаги имайте нещо здравословно под ръка за похапване. Това е ключов момент при здравословното отслабване. Пийте поне 2 литра вода на ден.

Можете дa започнете изпълнението на този план за отслабване 6 седмици преди сватбата, за да стегнете и тонизирате тялото и да се чувствате като богиня и да изглеждате така.

Хубаво е да бъдете във форма и за да се насладите пълноценно на сватбеното си пътешествие. Ако все още не сте го планирали и искате то да бъде незабравимо, бихте могли да си го спечелите с конкурса „Нашата романтична история!" , организиран от blizoo и TLC. Голямата награда в него е сватбено пътешествие до Пунта Кана в Доминиканската република.

Повече за него можете да научите тук