Вредни храни преди сън

06 януари 2012 | 11:23
17144
4
4

Какво не трябва да ядете поне 2 часа преди лягане?

На първо място: чипсове, пуканки, бисквити – солени и сладки, вафли, сухи пасти. Те са винаги под ръка, не трябва да се приготвят, но са на едно от първите места сред храните, застрашаващи размера на талията ви.

Месо, риба, яйца и други протеинови храни от животински произход. Вярно е, че малки количества от тези храни ще ви наситят и едва ли се залепят по ханша и бедрата ви, но ще са нужни 4 часа за обработка и усвояването им. И когато си легнете храната не е преработена и започва да се разлага в стомашно-чревния тракт.

  

Хляб, кифлички и други тестени изделия. Те пък се обработват бързо от организма, но предизвикват повишение на кръвната захар, производство на инсулин в отговор и при положение, че няма да излизате за вечрно бягане, а ще си лягате в леглото – отлагане на мазнини в мастните депа.

Забравете преди лягане шоколада, бонбоните – още по-зле и от тестените изделия. Хапнете си шоколада на сутринта, тогава ще ви е нужна много енергия за деня.

  

Ядки и сушени плодове – знаем, че са полезни; но това е висококалорична храна. И това оставете за утрешния ден. И само в малки количества!

И ако вече си мислите, че не остана нищо – не е вярно. Хапнете салата от марули, от рукола, зеле, целина, парченце тофу, малко кисело мляко без захар, пийнете зелен или билков чай без захар. Пък можете да изпиете и чаша минерална вода и да установите, че не сте толкова гладни, а ви се е прияло по навик, съветват от dieti.com

(платено съобщение)

Още по темата

Коментари

4 Кали
  11 октомври 2013 | 17:39 отговор
 

Всяка вечер точно това,което забранявате и се чувствам много добре!Всеки организъм е различен и стига сте обърквали хората ,то всичко си е генно заложено,цял живот ям само сладки и тестени неща и винаги съм си 52 кг.ям си от всичко по малко,което ми е сладко"

 
3 Moon
  11 януари 2012 | 21:51 отговор
 

Extremely helpful article, pselae write more.

 
2 Lola
  11 януари 2012 | 11:04 отговор
 

That's the best asewnr of all time! JMHO

 
1 марин
  06 януари 2012 | 23:37 отговор
 

ОТКАКТО ИЗЛЕЗЕ НА МОДА НАУКАТА ЗА ХРАНЕНЕТО ЗАПОЧНАХМЕ ДА ХОДИМ ГЛАДНИ

 

Добави Коментар

Най-четени