Вълчи глад цял ден, ако пропуснем закуската

03 март 2013 | 13:36
6787
3
3

От хапването сутрин обикновено се отказват тези, които правят някакви диети, но също и онези, които се оправдават, че нямат време. А закуската е може би най-важното хранене за деня. Без слагане на нещо в устата преди излизане от дома, се попада в капан, предаде Стандарт нюз.

Озверяването от глад води до прекаляване на обяд, а някои и през нощта се запътват към хладилника. Свалянето на килограми не трябва да бъде за сметка на закуската, казват специалисти.

 

Намаляването на калориите трябва да обхване цялото дневно меню
. На нас сутрин ни трябват повече въглехидрати за енергия и чай, кафе, прясно изцедени плодови сокове за ободряване. Народът ни знае това от многовековен опит. Попарите, пържените филийки, мекиците, бухтите, баниците, билковият чай, прясното и киселото мляко са типично нашенските вкусотии, които засищат сутрин и дават сили за дълги часове.

През седмицата приготвянето им е малко трудно, но в почивните дни нищо не пречи да изненадаме цялото семейство.

Още по темата

Коментари

3 Тина
  17 март 2013 | 14:02 отговор
 

Единственото вярно нещо в статията - закусвайте сутрин, независимо каква ви е диетата...

 
2 1Да,
  04 март 2013 | 09:58 отговор
 

Точно както е казала Нея. Статията е подвеждаща и пълна с невярна информация? Вие това ли закусвате - бухти и мекици????????? Да не говорим колко въглихидрати има в един фреш :)

 
1 нея
  03 март 2013 | 19:56 отговор
 

Консумирането на бухти, мекици, баници, пържени филии и други такива източници на рафинирани въглехидрати с мазнотия води до рязко повишаване на кръвната захар, последвано от хипогликемичен епизод - спад на енергията, доспиване и намалена работоспособност. Нима все още има хора, които не го знаят?!

 

Добави Коментар

Най-четени