За някои хора изразът “Никога не се отказвай от мечтите си” е абсолютно клише, но 56-годишната Кати Джейкъбс доказа, че не е така. Кати успя да си спечели място във финала на ежегодния конкурс за модели на списание Sports Illustrated. Тя обаче не попада в профила на дамите, които обикновено стигат до тази световна слава. Кати е висока 160 см и е на 56 години. След това чудесно постижение Джейкъбс разкри, че е много важно хората да не се обезкуражават заради възрастта или ръста си, а трябва да следват мечтите си е да не се отказват. Кати се надява нейната поява в Sports Illustrated поне малко да промени представите за красота на читателите на изданието.

Джейкъбс разкрива, че след като снимките й от световноизвестното списание обиколили мълниеносно интернет, тя била бомбардирана със съобщения от дами, които я питали каква диета спазва, как тренира и как се грижи за кожата си.

View post on Instagram
 


“Не съм диетолог. Имах преддиабетно състояние и промених начина, по който се храня преди около 4 години.” - разкрива Джейкъбс. Сега тя не яде месо, хапва единствено риба по няколко пъти на седмица. “Пия много бадемово мляко, защото го използвам в кафето и в смутито си всеки ден” - допълва Кати.



За закуска тя обикновено си приготвя веган смути с протеин и ягоди или боровинки. Понякога го заменя с бъркани яйца със сирене и домати. Обича да яде салати с различни видове бобови и сирене. Кати не яде захар под никаква форма. За вечеря тя си приготвя спагети от тиква вместо паста от пшеница и добавя към тях сос песто или доматен сос с риба.

Кати не яде хляб, паста, ориз или картофи повече от веднъж седмично, но много обича сладки картофи.

Тя тренира по четири пъти седмично, а преди карантината е обожавала да посещава класове по бели денс.

View post on Instagram
 


Любопитното е, че разкрасителните продукти, които използва са нейно дело. Тя ги приготвя от тиквен ензим, витамин С и стволови клетки от орхидея. “Прекарах 5 години в кухнята си, в които усъвършенствах формулата за грижа за кожата за жени над 45 г.” - разкрива Кати. Засега обаче тя не е успяла да намери финансиране, за да пусне линията си от продукти в масово производство.

Дамата си признава, че наскоро е експериментирала и с няколко разкрасителни процедури. “Предадох се и си сложих малко ботокс и филър в устните. Мисля, че ми трябва още филър, но боли толкова много!” - споделя Джейкъбс.

View post on Instagram
 


Тя смята, че най-добрият начин да остарееш е да правиш осъзнати избори всеки ден. “Нека всички жени над 50 да се съберем и да покажем на света кои сме, вместо светът да ни дефинира. Нека покажем колко сме готини, като огромен бумеранг, който ще се върне обратно към нас, за да направим общо движение” - призовава Кати.