Автор
Ипократис Пападимитракос

Ям само здравословни храни, а не свалям килограми - защо?

Задавали ли сте си и вие този въпрос? Или може би сте го чували от ваши близки?

Аз го чувам често от моите клиенти. Прекалено често.

Покрай цялата еуфория около така наречените "здравословни храни", се създаде представата, че можем да ги консумираме без мярка и в същото време да сме в отлична форма. Това е погрешна представа.



Много хора изпадат в капана на "здравословните храни" и това води до създаване на токсична връзка с храната. Връзка, която създава напрежение, заблуждава ни и ни пречи да се насладим на удоволствието от правилното хранене.

- Какво представлява "капана на здравословните храни"?

- Съществуват ли наистина здравословни и нездравословни храни?

- Помагат ли ни здравословните храни да отслабнем.

Ще разгледаме горните въпроси, за да намерим отговор на вечната тема за здравословните храни и отслабването. Можете да сте сигурни, че след като прочетете тази статия, ще си отдъхнете и ще погледнете на храната около вас по друг начин. Много по-приятелски.

Да започваме.



Какво представлява "капанът на здравословните храни"?

Възприемането на храните единствено като "здравословни" или "нездравословни" води до създаването на токсична връзка с храната. Връзка, която ни вкарва в "капана на здравословните храни". Какъв е този капан?

Това е капан на съзнанието ни. На възприятието ни за правилно и грешно. На "добра" храна и "лоша" храна. На търговските заблуди за храненето и на култа към "здравословното". Този капан олицетворява етикирането на храната от нас самите като "здравосливна" и "вредна".