Автор
Весела Георгиева

За 14 дни… минус 10 килограма! Вижте най-добрите диети на звездите

Световните топ модели и актриси изглеждат ослепително. То е ясно, че част от външността им се дължи на гените, капнати щедро от родителите им. Както е ясно също така, че и най-добрата фигура, най-красивото лице могат да бъдат съсипани от лакомия или от безразсъдно тунинговане. Някои от тези късметлийки успяват много години наред да запазят прекрасния си външен вид. Не се съмнявайте, постигат го с диети, спорт и въобще – с постоянни грижи за себе си.


Диетата Клаудия Шифър

View post on Instagram
 


Своята известност Клаудия Шифър получи не само заради умението да се представя пред публиката, но благодарение и на фигурата си, която често изтръгва възторг от поклонниците й.
Ето как изглежда диетата й:
Закуска: Супена лъжица от покълнали зърна плюс 100 грама кисело мляко, плюс 100 грама не сладки плодове – могат да са всякакви.
Междинна закуска: Всякакъв натурален сок плюс кисело мляко. Общ обем – 100 мл.
Обяд: Рагу (яхния). Приготвена е от 100 грама броколи, 1 морков, - обърнете внимание – българска чушка, супена лъжица зелен грах, 100 гр. корен от целина, половин глава лук и магданоз. Всички продукти се нарязват на ситно, слагат се в тенджера, врат в неголямо количество вода със супена лъжица качествен зехтин и чаена лъжичка лимонов сок. Ястието се готви не по-дълго от половин час.
Втора междинна закуска: Сандвич с ръжен хляб и варени пилешки гърди.

Диетата на Наоми Кембъл

View post on Instagram
 

Първата диета, която най-често се свързва с името на Наоми е течната детокс диета, която моделът спазва няколко пъти в годината. Така изхвърля излишната вода, опъва кожата си и се подготвя за най-отговорните си изяви.
В продължение на десет дни Наоми пие само напитки на основата на вода, кленов сироп, лимон и каенски пипер.

Ето как се подготвя тази напитка:

0,25 литра дестилирана вода, две супени лъжици лимонов сок, две супени лъжици кленов сироп, 1/6 чаена лъжичка каенски пипер.

Освен тази напитка моделът пие също така и чиста вода и чай от ментови листа. На ден следва да се приемат 12 чаши от лимонадата на Наоми и много вода.

Диетата на Синди Крауфорд

View post on Instagram
 

Диетата на Синди е разработена от професионални диетолози. Тя може да бъде отнесена към супените диети, при които основният стълб в менюто са течните храни. За 14 дни с тази диета могат да се стопят 10 килограма, но колко дълго ще се поддържа и задържи този резултат е отделна тема.
Бозовото блюдо в диетата й е зелевата супа. И тук пиенето на много вода е задължително. Разбира се, не става дума за 3 литра на ден. В понеделник, вторник и сряда диетата се допълва с зеленчуци в неограничено количество. Също така може да се изпие и чаша кисело мляко.
В четвъртък менюто се допълва с половин килограм пилешко филе.
В петък – с половин килограм телешко месо. Менюто в събота и неделя повтаря това от понеделник и вторник.
Както виждате – има безмилостни диети, като тази на Наоми, но има и диети на звезди, които са по силите на всяка здрава жена. Вие си изберете по интуиция коя е най-подходящата за вас. Спазвате ли я – не се съмнявайте, ще отслабнете. Но преди да започнете коя да е диета първо си начертайте план как ще промените хранителните си навици СЛЕД нея. Само тогава ще има смисъл от усилието ви.

Иначе: Цял живот хем гладни, хем дебели!