Автор
Роси Кацарова

Защо килограмите не са от значение?

Тренирате по упорито от всякога и много внимавате какво ядете, но всеки път когато се качите върху кантара, виждате, че килограмите не намаляват, а вие не може да разберете защо.

Снимка, която известна Instagram блогърка, пусна в профила си вчера, идва на помощ на всички онези, които се припознаха в горното описание. Въпросната дама се казва Келси Уелс и е треньор и експерт по здравословно хранене.

Преди да стане такава обаче и тя е била като нас – обикновено момиче, което се опитва да постигне една по-добра и здравословна версия на самата себе си. И тя, подобно на много от нас, си е мислела, че въпросната цел е реализирана тогава, когато кантарът сочи еди-колко си килограма надолу. По трудния начин Келси научава, че това не е така и сега, за да спести тревогите и депресивните състояния на дамите, решени да изваят по-тонизирана фигура, тя споделя своя опит.



"Моля ви, престанете да обръщате внимание на изписаното върху кантара. Спрете да мислите, че цифрите върху него са белег за напредъка ви и съответно престанете да им позволявате да влияят на самочувствието ви, както правех аз преди. Точно след като родих тежах 67 килограма, а целта ми беше да стана 55 и да вляза в тесните си дънки, онези, които пазех от студентските си години. Е след няколко месеца успях и най-накрая се побирах в денима с размер 0.

Оттогава съм качила 8 килограма, а преди дни скъсах дънките, докато ги обувах и се опитвах да ги вдигна над коленете си. Преди време това би ме докарало до нервна криза. Но днес знам, че килограмите ми или вмъкването в определен размер дрехи, не е мерило за успехите ми. Благодаря на Господ, че най-накрая се научих да отбелязвам прогреса си чрез нещата, които наистина имат значение - издържливост, сила, енергия, подвижност и ЩАСТИЕ. Днес съм 63 килограма, доста над поставеното ми като цел в началото на пътя ми, но имам повече мускули и по-малко мазнини в тялото си откогато и да е преди. И най-важното - никога не съм се чувствала толкова щастлива и жива в кожата си", разкрива Келси под колаж, доказващ, че е напълно възможно човек да тежи повече отпреди, но да изглежда видимо по-строен.