Вече знаем, че Джо Байдън не е просто следващият президент на САЩ, а човекът, за когото са подадени рекорден брой гласове от 1908 г. насам. Макар той все още да не е официално провъзгласен за поста си, цял свят вече го възприема като президент и всички погледи са вперени в него и семейството му. И няма как да не споменем един любопитен факт от живота му, а именно, че той е голям привърженик на кучетата и ще вземе собствените си домашни любимци в Белия дом, където предстои да се нанесе през януари 2021 г.

И това съвсем не е всичко, тук има едно огромно изключение. Оказа се, че едно от кучетата на Байдън, ще е първото в Белия дом, което е взето от приют. Джо и Джил имат две кучета от породата „немска овчарка“, като едното е осиновено от тях през 2018 г. и носи името Мейджър, а другото е взето от развъдник десет години по-рано и се казва Чамп.

View post on Instagram
 


Благодарение на Байдън, в Белия дом отново ще тичат кучета, което преди Тръмп бе традиция. Всъщност през последните 120 г. там винаги е имало кучета, Доналд беше единственият президент без домашен любимец.

Мнозина американци посрещнаха с усмивка новината, че в Белия дом пак ще има кучета, а някои от тях дори отбелязаха в социалните мрежи, че „не може да се има вяра на президент, който няма куче“. Други подчертаха, че Мейджър и Чамп изглеждат изключително горди до Джо, което означава, че той е чудесен стопанин. И определено може да се каже, че Байдън успя да спечели симпатиите и на страстните защитници на животинските права.

View post on Instagram
 


Четете още: Голдън ретривър трогна света! Измина 100 км, за да се върне при стопаните си (Видео)