Автор
Woman.bg

Ето как бездомно куче спаси живота на 5 котенца

Светът е голям и спасение дебне отвсякъде. Или поне такъв се оказа за пет малки и безпризорни котенца, озовали се по неизяснени обстоятелства захвърлени на улица в Онтарио, Канада. Самотните мъничета обаче се оказали истински късметлии. Случайно минаващи край тях хора чули писукащи тонове, носещи се от крайпътен ров. Когато се надвесили над него, видели пет котенца, сгушени в обятията на своя спасител - бездомно куче, осигурило им топлинка с тялото си в мразовита нощ.

Затрогващата история била споделена в социалните мрежи и се разпространила из потребителските профили с мълниеносна скорост. От поста става ясно, че котенцата веднага били прибрани в приют и очакват своите осиновители. На поканата се озовали стотици желаещи да осиновят животинките.


"Непородистото 2-годишно женско куче, наречено Серенити, е намерено от минувачи в крайпътен ров посред мразовита нощ с температура минус 3 градуса Целзий. Козината му е била покрита със сняг. За огромна изненада спасителите са забелязали сгушени в тялото му пет черни котенца на приблизителна възраст около пет седмици", разказва Мириам Армстронг от приюта за животни.

"Ако не беше кучето, осигурило им топлинка с тялото си, котенцата нямаше да оцелеят в мразовитата канадска нощ", добавя още Мириам.

Обстоятелствата около срещата на бездомната Серенити и изоставените котенца остават загадка. Но за всички е ясно, че именно тя е спасила клетите мъничето от измръзване. За радост и за нея, и за котенцата, необичайната им дружба продължава и в приюта, където спасените животинки се възстановяват на топло.

Мириам Армстронг допълва, че вече са намерени осиновители за Серенити. Те ще имат възможност да я подслонят при себе следващата седмица. На котенцата обаче се налага да останат под грижите на приюта още няколко седмици, докато укрепнат.

Четете още: Кучето - единственото същество, което ще те обича истински