Автор
Woman.bg

Голдън ретривър спаси стопанката си от коронавирусa

Животът е пълен с вълнуващи примери за благородството и всеотдайността, на които са способни кучетата; за жертвоготовността и смелостта на тези невероятни четириноги и верни приятели на човека от незапомнени времена до днес. Светът познава не една или две истории за кучета герои, кучета спасители, кучета, които жертват живота си за своите стопани, за предани любимци, които вярно чакат завръщането на господаря си до сетния си дъх, а той така и не се завръща.

Не са малко и случаите, в които благодарение на силната си интуиция четириногите ни приятели ни спасяват от невидима за тях и нас заплаха. Такъв е случаят с голдън ретривъра Кими от Тайван, който спасил живота на стопанката си, като унищожил... паспорта ѝ.

Собственичката на Кими, чието име остава неназовано, трябвало да пътува за град Ухан в Китай – огнището на смъртоносния коронавирус. Когато надникнала в чантата си за важния документ, него го нямало.

Затършувала из стаите, но от паспорта нямало и следа. Няколко парченца върху леглото привлекли вниманието ѝ – това били последните останки от така безценната лична вещ.

Историята на Кими е от края на миналата година, когато все още драконовските мерки в Ухан не били въведени.

Дали умната животинка наистина е усетила, че животът на господарката ѝ е застрашен, или просто е направила голямата пакост от скука, можем само да гадаем.

Факт обаче е пословичната интуиция на кучетата. Ето защо вероятността Кими да е спасила стопанката си напълно съзнателно е абсолютно възможна!

Четете още: Днес е Световен ден на голдън ретривъра: Кучетата със златни сърца

* В месеца на любовта раздаваме награди. Спечели парфюм за теб и любимата ти приятелка, като харесаш нашата Инстаграм страница. Участвай в играта ни и можеш да спечелиш страхотен подарък от BOUCHERON!