Автор
Мария Николова

Как две момичета спасиха крадено куче от ром

Да, около Коледа наистина се случват чудеса. И доказателството е днешната ни новина, една грозна история с хубав край.
Днес докато две млади момичета минават покрай Съдебната палата, чуват малко куче да плаче. Първо подминават, но животното, порода питбул, така страдално вие, че девойките решават да се обърнат и да проверят какво става. Предвид факта, че хубавото животно е вързано на опърпана каишка от ром, двете девойки се сещат, че то може да е крадено и да плаче за стопанина си. Започват да галят кучето, заговарят се с рома, разпитват за животното.

Истината лъсва веднага – животното наистина е крадено.

„Ваше ли е кучето, как се казва, искам и аз много такова?“, казва едното момиче.

Отговорът на рома е достатъчен, за да навържат историята докрай : „Взех го днес за 200 лв., но щом толкова го искаш, мога да ти го продам за 50 лв.“ Докато едното момиче взима номера и имената на мъжа, другото успява да нащрака кучето и крадеца.

Двете веднага пускат пост с името на крадеца и телефона му, както и снимките, които са заснели. Разпространяват го в различни групи за намерени и изгубени кучета. Само час по-късно кучето е взето от благородна жена, която не е стопанката на животното и то вече е преминало и преглед при ветеринар. Истинският му собственик все още не е намерен.

Браво, момичета!