Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Как котките усещат болестта на стопанина си

Забелязали ли сте, че котките винаги са спокойни и тихи? Работата е там, че те са в постоянно медитативно състояние. Тъй като мозъкът на котката е в постоянно състояние на спокойствие, това животно може да „почувства” болестта в стопанина си. Тялото ни постоянно се променя.

Дишаме, кръвта преминава през вените ни, а хормоните непрекъснато се произвеждат в тялото. Ако не се нарушава нормалната работа на тялото, се освобождава вещество, на което котката регистрира незабавно. Поради това се смята, че котките усещат присъствието на болестта у стопаните си.

Сега собствениците на котки вероятно ще кажат, че това е невъзможно, защото котките не реагират дори когато са извикани, да не говорим за нещо друго. Но трябва да знаете, че котките не са кучета и те правят това, което искат.

Ако имате грип или настинка, котката ще бъде близо до вас през цялото време. Вероятно ще си помислите, че вашият домашен любимец показва любовта си, но котката просто използва вашата топлина.

Има хора, които твърдят, че котките са им помогнали да открият рак. Мъж от Канада разказва за това как котка му е помогнала да открие рак на белия дроб. Дни наред тя отивала да лежи на гърдите му. Жена от Тенеси пък решила да отиде на преглед, защото котката ѝ непрекъснато спяла на гърдите ѝ. По-късно се оказало, че тя има рак на гърдата. Независимо дали вярвате на тези истории, или не, котките са много интелигентни животни - никой не може да оспори това.

Четете още: Невероятно! Улична котка сама занесе болните си бебета във ветеринарна клиника (видео)