Кучето е най-добрият приятел на човека. Домашният любимец ще ви бъде верен до гроб. Освен че ще ви дари с искрена любов, кучето ще насърчи децата ви да четат. Възможно ли е това?
Според канадски учени отговорът е „да“. Специалистите установиха, че четириногият любимец би ги мотивирал да разгръщат книгите по-често, съобщи в. Daily mail.


Изследователи от университета на Британска Колумбия в Оканаган доказаха, че децата четат по-дълго и са по-упорити, когато са в компания на куче. Най-добрият приятел на човека им помага да се чувстват по-уверени и да проявяват по-голям интерес към книгите.


В проучването са взели участие 17 деца от първи до трети клас. В експеримента канадските учените са наблюдавали как малчуганите четат в компанията на куче и сами. Текстът, който са им дали е бил малко над нивото им. Децата са чели на глас на куче или на човек. След края на първата страница, специалистите са ги питали искат ли да продължат.


„Резултатите от изследването показаха, че децата посвещават значително повече време на четенето и са по-упорити, когато в стаята има куче, независимо от породата и възрастта. Децата проявяваха и по-голям интерес към текста, когато бяха в компанията на домашния любимец“, сподели Камий Русо от канадския екип.
*И понеже Коледа наближава, а ние от woman.bg вярваме в магията на този празник, тази година ще раздаваме подаръци. Много подаръци! Регистрирайте се Т У К и вижте какви изненади сме ви приготвили заедно с Лора и Стоян.