Автор
Веселина Петрова

Кучето може да ни помогне да си намерим нов мъж

Да, може да не ви се вярва, но е факт. Освен че ни правят по-спокойни и ни зареждат с любов, кучетата носят радост и във връзките ни с други хора, пише Psychology Today.

Кучето може да ви помогне да си намерите гадже
Направени наскоро проучванията показват, че хората смятат това да имаш куче за секси. Особено що се отнася до жените. Анкета в сайта за запознанства Match.com установила, че жените наблюдават внимателно комуникацията между потенциалните им партньори и техните домашни любимци. Важно е да се отбележи, че кучетата играят ролята на по-добър „социален барометър“ в света на запознанствата, отколкото котките, вероятно защото кучетата са по-социални същества и изискват повече грижи.


Кучетата правят хората по-добри
Да, четириногите домашни любимци ни помагат в общуването, както и ни правят по-дружелюбни и отзивчиви. Едно изследване го доказва с четири експеримента. В първия, един мъж доброволец (изследовател под прикритие) събира дарения на улицата. Във втория „доброволецът“ е жена. В третия експеримент един мъж изпуска монети на улицата, за да види дали някой ще му помогне да ги събере, а в четвъртия един мъж пита случайно срещнати жени на улицата за телефонния им номер. Във всяка от тези ситуации човекът понякога е с куче, понякога – без куче. Това позволява на учените да преценят доколко присъствието на кучето се отразява върху взаимодействието между хората. Те откриват, че в първите три експеримента хората са по-склонни да помогнат на човека с кучето. А мъжът от последния експеримент има повече успех с непознатите жени, когато води куче със себе си.


Кучето може да подобри връзката ви...

Двойките, които имат домашен любимец е по-вероятно да бъдат щастливи във връзката си и да изпитват по-малко стрес. Интересен е фактът, че двойките с кучета или котки имат като цяло по-ниско средно кръвно налягане. А при стресови ситуации при тях кръвното се покачвало в по-малката степен и спадало по-бързо, отколкото при хората без домашни любимци.