Автор
Весела Георгиева

Любимата порода кучета на Елизабет Втора масово мятат опашки в София

Специална изложба събра почитателите на коргита в София. Породата стана много популярна след смъртта на кралица Елизабет II, която бе влюбена в ниските пухкави четириноги.

"Лично аз имам четири, а мечтата ми е да имам 10. Тези кучета са изключително интелигентни, лоялни и любвеобилни. Има мит, че ако не са гушкани, изпадат в депресия. Аз съм гушкав човек и затова ме спечелиха", сподели Габриела Симеонова, един от организаторите.

За случая специално от Великобритания у нас долетя един от най-добрите познавачи на породата – киноложката съдийка Рослин Гардинър.

Тя остана впечатлена и от перфектния начин, по който се грижат стопаните за любимците си в България. И споделя, че с интерес очаква да научи кога ще е следващата дата за изложението у нас, за да може да се включи, пише "България Он еър".

Кучетата от породата Уелско Корги са популярни в цял свят и са любимци на много известни личности.



Корги Пембрук е много подходяща порода за семейства с малки деца, тъй като това е порода, която винаги е готова за игри с децата и никога няма да се опитат да ги наранят, казват специалистите. Корги Пембрук се грижи за децата като бавачка и винаги е готово да ги защити, въпреки малкия си размер. Уелското Корги Пембрук е весело и винаги изпълнено с оптимизъм куче. Това е домашен любимец, който е напълно предан на семейството си.

Любопитен е фактът, че коргитата се депресират, ако не ги гушкат и галят достатъчно често.

Изключително дружелюбни са и обичат да са център на внимание.

Друг любопитен факт е, че след смъртта на Елизабет Втора популярността на породата рязко нарасна, а да притежаваш любимец корги стана доста скъпо удоволствие.