Автор
Весела Георгиева

Наистина ли кучетата могат да подушат лошите хора?

Освен че кучето е най-добрият приятел на човека, оказва се, че то притежава е шесто чувство, което му помага да реагира във важни ситуации. Кучетата имат вродено чувство да различават обекти с положителна енергия от обекти с отрицателна енергия.

А едно направено наскоро проучване потвърди, че кучетата действително могат да разпознават лошите хора.



Комбинацията от зрение, обоняние и слух се оказва ключова за най-добрият приятел на човека. Кучето може да бъде нащрек през цялото време и точно както дават и получават обич като естествен процес, така умеят да предусетят намеренията на човека само като го подушат. Това, което хората не могат да усетят, го усещат кучетата, затова, ако имате домашен любимец, можете да разчитате на него.

Кучетата предусещат природните катастрофи. Земетресение, буря – кучетата предварително усещат, че ще се случи нещо подобно. Някои дори твърдят, че кучетата са в състояние да видят хора, които вече са умрели – виждат нещо като паралелна вселена. Вероятно ви се е случвало вече да ви доближи непознат човек, когото кучето ви да залае. Това означава, че четириногият приятел усеща някаква негативна енергия около него.

Според резултатите от друго проучване пък, някои от индикаторите за здраве при възрастните кучета, които се хранят само веднъж на ден, са значително по-добри в сравнение с онези, които се хранят по-често.

Кучетата, които се хранят само веднъж на ден, а не по-често, имат много по-често по-ниски средни резултати по скалите за когнитивна дисфункция и по-ниски шансове да развият стомашно-чревни, дентални, ортопедични, бъбречни/пикочни и чернодробни/панкреатични проблеми, казват учените.