Автор
Woman.bg

Няколко основателни причини да си осиновите домашен любимец

Ако отдавна мечтаете за животинче у дома, сега е моментът. Защо обаче по-добрият вариант е да си осиновите приятел от улицата, вместо да се бръкнете за сериозна сума пари и да си вземете породисто животно? Вижте няколко наистина добри причини!

Ще спестите пари и време

Породистите животни струват доста скъпо и трябва да бъдат взети от лицензирани развъдници, а това отнема време. Животните в тези развъдници често ходят на международни състезания и печелят награди, с които могат да докажат, че покриват всички изисквания на породата. Купуването на животно от зоомагазин или пък по обява от сайт крие сериозни рискове. По-голямата част от кучетата и котетата се раждат във ферми за отглеждане, в които условията са меко казано нехуманни. Често имат и сериозни здравословни проблеми.



Спасявате живот
Помислете си колко щастливо ще бъде животното, ако вие го изберете и му осигурите дом. Много често става въпрос за изгонени или изгубени домашни любимци, които трудно се справят на улицата. Дайте им втори шанс! Така те ще живеят и по-добре, и по-дълго.

Ще имате по-здрав домашен приятел
Ако си вземете бездомно животинче, то със сигурност ще бъде по-здраво. На улицата оцеляват само най-здравите, силните, умни и съобразителни. А това означава, че по-рядко ще посещавате ветеринаря. Което пък на свой ред означава и по-малко разходи!



Бездомните животни са по-мили и игриви
Факт, котетата и кучетата без порода са много по-общителни и мили. Те имат нужда да бъдат гушнати, защото животът на улицата ги е очукал достатъчно. Потърсете улегнало животно, което не е агресивно. С изградени хигиенни навици. Ако пък имате опит и можете да се справите, вземете си бебе.

И чувството на удовлетвореност не е за подценяване
Не е лесно да се грижиш за още един член на домакинството. Но пък е супер приятно. Вярно е, има отговорност, но само си представете очите, изпълнени с любов, когато се прибирате от работа. И радостта на децата. Ще растете заедно, ще се радвате на живота и ще бъдете щастливи.