Автор
Астролог - Ивелина Пенчева

Отбелязваме Световния ден на кучето - единственото същество, което ще те обича истински!

На 26-ти август отбелязваме Световния ден на кучето. Той започва да се чества от 2004 г. и е създаден от Колийн Пейдж, като част от Pet & Family Lifestyle Expert и Animal Advocate. Колийн е основател и на Световния ден на кученцата, Световния ден на котките и на други филантропни дни, с цел да призове хората да обърнат внимание на животните и да насърчи тяхното осиновяване.

Датата не е случайно избрана, защото тя е важна за Колийн – денят, в който тя е получила своето първо куче, когато е била едва на 10-годишна възраст.

Ние ги познаваме като "най-добрите приятели на човека", но в действителност нашите кученца са много повече от това. Те могат да бъдат нашите малки четириноги ангели на земята. По повод Световния ден на кучетата днес отделяме подобаващо внимание на най-преданите ни другари и неизменни спътници на човека от древни времена:

Сладостта, честността, благородството, любовта, които едно куче ни дава до последният си дъх, са неповторими и всеки, който е имал такъв любимец, може да го потвърди. Те са небесни създания, дар от Бога, които ни пазят, правят ни компания и ни обичат без ограничения или условия.



Животните, и особено кучетата, за разлика от много хора, не се интересуват от нашият външен вид, възраст, положение, емоционално състояние, физически или психически проблеми. Те са там, за да ни обичат и да бъдат наши спътници без условия.

Те са по-истински и специални създания, изпратени от Бог да се грижат за нас и да бъдат наши ангели-пазители на Земята. Без значение какво се случва с нас или как се чувстваме, винаги можем да разчитаме на тях - и те също заслужават цялата ни любов, отдаденост и уважение.



Кученцата правят живота ни по-добър и прост. Можем да сме щастливи за това. Колкото и зле да ни е минал денят на работа, в училище или в живота като цяло, те винаги ни посрещат с много радост и обич, когато ни видят, те винаги ще искат да си играят с нас или просто ще си кротуват и мълчат, докато не им обърнем внимание.

Не само, че ни правят компания, но и ни дават утеха, когато ни е най-необходима. Те никога не ни карат да се чувстваме самотни, защото можете да сте сигурни, че едно куче никога няма да ви изостави или да ви отхвърли, а точно обратното.


Те са като емоционални терапевти, защото знаят, че ако се чувствате зле, че сте тъжни или депресирани, няма да се поколебаят да ви приближат, за да ви покажат, че ви обичат, да ви поканят да играете или просто да бъдат с вас, ако това е всичко, което искате.

Те действат като истински лечители, защото ни помагат да се чувстваме по-добре и да се възстановим от болест, неразположение, било то умствено, духовно или дори физическо.

Също така кученцата са най-добрите животни, които се използват за компания и помощ на хора с определени увреждания, визуални, слухови, с двигателни затруднения. Те могат също да помогнат на хора със заболявания, които имат припадъци или различни степени на аутизъм.



Освен това има кученца, които посещават болни хора в болници, деца и възрастни, за да се чувстват по-добре. Те също са приятна компания за малките, защото могат да им помогнат да развият своите познавателни способности.

Те също така забелязват, когато човек е тъжен, щастлив, ядосан, депресиран или с разбито сърце. Когато усетят нещо отрицателно, те търсят начини да подобрят настроението му.



Кучетата притежават лоялност, щом като веднъж ви изберат (защото не се съмнявайте, че го правят, тъй като почувстват специална връзка със собствениците си), можете да сте сигурни, че те ще се грижат за вас през целия си живот.

Те също са способни на чудесни подвизи за собствениците си. Чували сме всякакви случаи на изгубени животни, които пътуват хиляди километри, търсейки своите стопани и други, които чакат извън болниците и дори скърбят за смъртта на своите господари край гробовете. Те са чиста любов!

Най-смешното е, че отвъд това, което виждаме, кучетата са свързани с много специфични вибрации и имат голяма чувственост. Способни са да възприемат много повече от човек, те са като енергийни радари и улавят всякакви вибрации от околната среда.

Те имат впечатляващо обоняние, слух и зрение, защото могат да забележат неща, които хората просто не могат да възприемат. Чували ли сте, че те подушват опасността или усещат странно присъствие? И така, те стават неспокойни и лаят по нещо във въздуха, което ние дори не виждаме.

Във възможностите си, кученцата могат да поемат тази лоша вибрация в себе си. Сякаш те се жертват, за да ви помогнат с негативността във вашата среда.

Заради всичко това и още повече, кучетата са най-добрите приятели на човека. Толкова лоялни, благородни, невинни и игриви, те са специалните пратеници на Бог, които са нашите четириноги, малки ангели на земята.