Подариха бебе немска овчарка на Джо Байдън (Снимка и Видео)

Президентът Джо Байдън има повод за радост. Държавният глава на Съединените американски щати, известен със слабостта си към немските овчарки, представи новото си куче - 3-месечно кутре от същата порода на име Къмандър (Командир).

Това той направи, като публикува снимка в официалната си страница в Туитър и кратко видео, на което се вижда как щастливият стопанин подхвърля на косматия чаровник топка, докато влиза с него в Белия дом.

Припомняме, че веднага след встъпването си в длъжност на президент на САЩ Джо и Джил Байдън доведоха със себе си в Белия дом двамата си домашни любимци - немските овчарки Чамп и Мейджър.

През юни те обявиха, че по-възрастното - Чамп, е починало, а не след дълго дойде и новината, че Мейджър ухапал двама души. Инцидентът наложи изпращането му обратно в семейния дом в Делауер за ново обучение. В Белия дом той се завърна отново не след дълго, но се оказа, че средата за него там е твърде стресираща. Така Мейджър бе предаден за отглеждане в ръцете на близки приятели на президентската двойка.


Къмандър е роден на 1 септември и е даден на Джо Байдън като подарък от брат му Джеймс и съпругата му Сара. Името му е игра на думи и е закачка с това на Джо Байдън, който е главнокомандващ.

Любопитното е, че малко след победата на съпруга си в изборите през ноември 2020 г., Джил Байдън разкри пред медиите, че ще си вземат и котка. Според близки до първата дама тя не се е отказала от намерението си и това вероятно ще се случи през януари.

Остава само да се надяваме, че Къмандър и мъркащият му другар ще станат добри приятели. Иначе със сигурност ще се наложи пак някой от тях да напуска Белия дом.

Четете още: Ето го: Първият трейлър на новия “Хари Потър”!