Първите кучета на Америка влязоха в Белия дом - вече спят в спалнята на Джо Байдън

Малко след като Джо Байдън и съпругата му Джил заживяха официално в Белия дом, те приветстваха и кучетата си Чамп и Мейджър с добре дошли в новата им къща. Двете немски овчарки бяха приети официално през уикенда в легендарната сграда и така новият президент на САЩ възстанови една много стара традиция.

Доналд Тръмп бе единственият президент в последните 100 години, който не отглеждаше домашен любимец в Белия дом. И ето че традицията отново е възобновена! Припомняме ви, че Байдън се възползва от факта, че има две кучета и го включи в предизборната си кампания, като съобщи, че ако той спечели изборите, в Белия дом отново ще има кучета.

Чамп и Мейджър определено се радват на голяма маса от поддръжници. Те дори имат и страница в Туитър, която е събрала десетки хиляди последователи.

А ето какво знаем за двете симпатични животинки:

Джон Байдън се е сдобил с Чамп през 2008 г., след като е избран за вицепрезидент. Малко преди това съпругата му Джил обещала, че ще му подари куче, ако той заеме позицията на вицепрезидент. Името на немската овчарка е измислено от внуците на Джо и е съкратено от думата "шампион".

Историята на Мейджър е доста по-кратка. Кучето е било осиновено от Байдън през 2018 г. и оттогава живее повече от щастливо при милите си стопани.

Четете още: Семейството на принц Уилям и Кейт се увеличи