Родни звезди призовават: Не купувайте! Осиновявайте!

15 юни 2021 | 12:34
2148
2
Снимки: Лилия Йотова
2

Плеяда родни знаменитости се присъединиха съм инициативата на Столична община "Не купувай! Осиновявай". Всички те позираха пред фотообективите в компанията на очарователни бездомни кученца, апелирайки хората да си ги вземат за домашни любимци.


"Повдигаме завесата на едно изумително представление! Кампанията ни "Не купувай! Осиновявай!" днес грейна с нови усмивки, посланици на доброто, приятели!
Благодаря, прекрасни Хора с огромни сърца!

Вярвам, че звездите са звезди, когато пазят човещината в себе си, когато прегръщат и обичат с душа, когато не са нужни много думи, а само истинска кауза, която да запали искрата у тях!

Звездите на Театър София, любимци от театралната сцена, малките и големите екрани, изпълниха с вярата, енергията и топлината си приюта на Приют за кучета с. Горни Богров - Municipal Dog Shelter Gorni Bogrov, Sofia, в Сеславци.

Лилия Маравиля, Силвия Петкова, Милена Живкова, Пламен Манасиев, Юлиан Малинов, Николай Димитров, Юлиан Рачков, Мила Банчева, Николай Върбанов и Владимир Матеев застанаха пред обектива на Lilia Yotova Photography за специалния ни съвместен проект, част от кампанията " Не купувай! Осиновявай!".

Адмирации за фантастичния актьор и грижовен баща Мартин Димитров, който подкрепи каузата със своята малка принцеса Жана! Това направи и Невена Калудова, която не само участва във фотосесията с дъщеря си Лора, но е и осиновител на куче от приют! Вярно, сподели, че домашният любимец е доста гласовит, но дарбите трябва да се развиват! Особено тази да правиш добро!

Цялата приказка ще разказваме и случваме заедно тепърва. Най-важното за мен е да изкажа дълбокото си възхищение към огромното сърце и всеотдайност на Neda Spasova / Неда Спасова която сътвори цялото това щастие! 

Благодаря, Неда! Благодаря на всички! Очаквайте скоро новини и подробности за начинанието ни с театър "София"! Респект!", написа своите благодарствени слова вчера във Фейсбук Десислава Билева - заместник-кмет на Столична община, направление "Зелена система, екология и земеползване". 

Припомняме, че апела „Осиновявай, не купувай!”, отправиха и приютите от София миналия месец. С това те призоваха хората да не търсят на всяка цена породисти кучета, а да приютят и да се грижат за бездомно куче, което, макар и без порода, ще дарява стопанина си винаги с любов и благодарност.

През април и май близо 50 четириноги са са били изведени от приютите в столицата, за да стигнат до новите си стопани, някои от които - в Германия. Има обаче други 1800 зад решетки в София, които чакат своите хора, които да обичат предано и безрезервно до сетния си дъх.

Според статистиката у нас най-много осиновители на кучета идват от чужбина. Над 100 са доброволците, които помагат постоянно в приютите в София, грижейки се за прехраната и доброто състояние на кучетата зад решетки. Не клетките обаче са мястото, където те трябва да живеят, а уютния дом и топлите обятия, които ние, хората, можем да им дадем.

Четете още: Кога порасна, кога стана ментор - Дара става треньор в 'Гласът на България' с Любо Киров и Галена

Още по темата

Коментари

2 Бай Вълчо
  15 юни 2021 | 14:35 отговор
 

Инициативата е добра, но винаги ми напомня, че преди няколко години, когато исках да осиновя куче, ме отхвърлиха още по телефона с довода, че като "досега не сте гледали куче, няма да се справите". Вярно е ,че беше възрастно куче, спасено от една махала, ама все пак... Сега вечер ме посреща френския булдог, който купих. И в ръзвъдника има тестове и интервюта, за да те одобрят. Покрай него научих доста за кучетата, повече за хората и колко жестоки може да бъдем.

 
1 Пепи
  15 юни 2021 | 13:39 отговор
 

Страхотно смислена и благородна инциатива,Браво на всички хора участвали в нея!!!

 

Добави Коментар

Най-четени