Автор
Веселина Петрова

Уникално! Куче носи покупките от магазина, клиенти му плащат с... лакомство!

Лабрадор ретривърът Ерос е важен помощник на магазин в колумбийския град Меделин. Четириногият красавец доставя продукти с кошница на клиенти, които са се изолирали, заради пандемията от новия коронавирус, съобщи Асошиейтед прес.

Кафявият 8-годишен лабрадор тича из квартала с кошница, пълна с плодове, зеленчуци и пакетирани продукти. Хората му плащат с лакомства и... галене по главата.

"Помага ни да поддържаме социална дистанция" - каза собственичката на магазина "Ел порвенир" Мария Нативидад Ботеро. "А и хората се радват, когато им изпращаме кучето".

Ерос попада в семейството на Мария, защото сина ѝ много искал куче. Но всички бързо се влюбили в него. А когато отворили магазина преди четири години, започнал да ги придружава, когато правели доставки.

Кучето естествено не може да чете адреси, но запомня имената на хората, които са го възнаградили с лакомство. С малко практика Ерос се научил как да стига и сам до домовете им. Мария поставя касовата бележка в кошницата, а клиентите плащат по банков път.

Случаите на Ковид-19 в Колумбия надхвърлиха 3000 и властите ограничават дните, през които хората могат да излизат на пазар. Затова доставките са много важни.

Ерос може и да не осъзнава колко важна е работата му, но е много доволен от заплащането.

"Той е голям лакомник. Няма да си тръгне, ако не го почерпят" - каза собственичката му.