Запознайте се с 20-годишната Оги – най-възрастният голдън ретривър в света

Огъст, или както я наричат на галено – Оги, е най-възрастният представител от породата голдън ретривър, съобщиха от организацията Golden Hearts Retrievers Rescue.

На 24 април очарователният домашен любимец е навършил достолепната 20-годишна възраст, което в кучешки години отговаря на 140. Обикновено кучетата от тази порода живеят 10-12 години.

View post on Instagram
 


На празника си кученцето имало специална торта с моркови във формата на кокал. С нея се почерпили по случая с по парче и нейните приятели голдъни - Шерман, Бел и Брус, дошли на гости на Оги, за да отбележат заедно рождения ѝ ден.

С навлизането в третото си десетилетие, Оги става първият голдън ретривър, за който се знае, че е достигнал до тази преклонна за кучетата от тази порода възраст.

Когато била на четиринадесет години, Оги била осиновена от Дженифър и Стив Хетершайд, благодарение на които живее два пъти по-дълго от повечето от рода си. По това време се появили проблеми с бъбреците ѝ, но с помощта на специална храна и добавки, те били преодолени бързо.


Стопаните ѝ имат още няколко кучета, както и котки. Те уверяват, че тя е в отлично здравословно състояние за своите 20 години житейски опит. Въпреки че е старичка, Оги продължава да се разхожда всеки ден.

Заради напредналата си възраст взема някои добавки - SQ течности два пъти седмично, смес от мокра и суха специална храна, предпазваща бъбреците ѝ от заболявания.

За Оги това е трети дом. През живота си тя е имала няколко стопани, но повечето от тях се отказвали от нея заради възрастта ѝ.

Четете още: Днес е Световен ден на голдън ретривъра: Кучетата със златни сърца