Запознайте се с Аполо - най-красивият хибрид между тигър и лъв

22 юни 2019 | 09:25
5326
0
Снимки: Инстаграм
0

Американският щат Южна Каролина има нещо много специално, с което е време да се похвали пред света, и това е 380-килограмовия хибрид между тигър и лъв на име Аполо. По мащаб, външност и свирепост великолепното създание може да бъде сравнено единствено с праисторическия саблезъб тигър, пише в. Daily mail.

Всъщност петгодишният хищник далеч не е толкова зъл, колкото на пръв поглед изглежда. Рожба на самец лъв и тигрица, Аполо е домашният любимец на Майк Холстън и Коуди Антъл. Стопаните му редовно го извеждат на разходка в Миртъл бийч в щата Южна Каролина.

За пръв път подобен хибрид се появява на бял свят в Индия през 19-и век, но такива като него могат да се отглеждат само в плен, тъй като в дивата природа лъвове и тигри живеят отделно и е невъзможно да се кръстосат помежду си по собствено желание.

Самите хибриди от своя страна също не могат да дават поколение.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zeus files 2016-2019 more to come link in bio @mariowildlife @zwfmiami Merch #wyldones

A post shared by Animal Guy From Instagram (@therealtarzann) on

Но да се върнем към Аполо. Красавецът е изключително рядък вид. Той и трите му братчета са родени през 2013 г. и са първите бели мелези, родени от баща бял лъв и майка тигрица.

Те обаче не са единствените мелези между лъв и тигър. Според Книгата на рекордите на Гинес неговият чичо – Херкулес, е най-голямата жива котка – кръстоска между лъв и тигър. Неговият дом също е в Миртъл бийч.

 

Гигантският хищникът тежи цели 410 кг и е с дължина 335 см. На ден приема около 10 кг телешко или пилешко месо.

Четете още: 11 животни, които скоро няма да обитават Земята

Още по темата

Коментари

Добави Коментар

Най-четени