Има хора, които ни карат да вярваме, че доброто съществува, и ни вдъхновяват да бъдем негови посланици. Точно такава е и историята на една майка, която заради желанието на децата си да помогнат на едно беззащитно умиращо същество, прави нещо невиждано.

Калифорнийката Бетси Рос успява да измъти яйце в сутиена си и по този начин спасява патенце, което е било обречено на смърт. Всичко започва, когато разхождайки се в парка, тя и децата ѝ забелязват пукнато яйце. Тогава малчуганите искат от майка си да спаси патенцето – молба, на която едва ли някой родител може да откаже.



Бетси успява да измисли начин, като приютява яйцето в сутиена си, който да изиграе ролята на инкубатор. Преди това обаче тя се е поинтересувала от няколко ветеринарни клиники, но те твърдо отказали да ѝ помогнат. Бетси носела яйцето в сутиена си цели 35 дни, а в моментите, в които е трябвало да свали бельото, за да си вземе душ, я е отменял съпругът ѝ, като е притискал яйцето към тялото си. И ето че най-накрая патенцето се излюпило.

Awesome story and I love that her name is Betsy Ross!

Публикувахте от Erin Fogarty в Събота, 11 юли 2020 г.

Бетси споделя, че това се случило преждевременно и дори все още е било свързано с жълтъка. Но след старателни грижи, животинката е оцеляла. Днес патенцето носи името Тоун и живее повече от щастливо.

Четете още: Камелия си има нов приятел