За „голямото пролетно почистване” от житейските и емоционални замърсявания няма сезонност.

Когато мръсотията задръсти етажите на живота ти и плъзне по лабиринтите на душата ти, грабваш лопатата и започваш да ринеш загноялите ситуации, овехтелите обстоятелства + калните и душевно нечистоплътни хора около себе си. Не чакайте пролетта да пукне, защото както се знае - не всяка кал е лечебна. Тя може да бъде и токсична. Оставайки по-дълго в лепкавата ѝ прегръдка, нищо чудно да се озовеш в спешното звено на някоя болница - буквално.

Не ви се вярва? Познавам една жена- силна, оправна, енергична, тип „спасител”. Този супермен в рокля дълго време се опитваше да почиства авгиевите обори на хората около себе си. Накрая, обаче, самата тя се задръсти от акумулираната негативност и прецака черния си дроб. А този орган е това, което е масленият филтър за двигателя на автомобила. В много традиционни системи за лечение се смята, че от здравословното състояние на черния дроб зависи емоционалното ни здраве. Обратното също е валидно – от нашата емоционална хигиена зависи състоянието на черния ни дроб.

Така че, когато усетите, че вътрешният ви емоционален филтър се задръства и не успява да се справи с детоксикацията от негативните емоции – собствени или чужди, не чакайте "голямото пролетно почистване"...

...Или поне не спирайте Фън Шуй промените, които ще направи Вселената за вас. Така както имунната система се бори с патогенните вируси и бактерии в телата ни, така и Съдбата ( Бог, Провидението, Силите....както ви харесва) премахва вредоносните хора, обстоятелства и събития от животите ни... и това е спасителна "операция", а не ограбване.

Чак след този акт на пречистване животът ви може истински да се разпролети...и тогава идва време да преброите "пилците" .