Автор
Ева Лъчезарова

Нека поплуваме: 3 предизвикателства, които ще ви мотивират да се насладите на басейна още повече

Ето че август е вече тук, а ние заедно с нашите приятели от Rexona, продължаваме да ви предизвикваме да се насладите максимално на останалите дни от лятото.

Без колебание и екипът ни се включи в тяхната лятна инициатива, маркирана от хаштага #MoveYourWayBG. Вярваме, че има безброй начини да изразиш себе си чрез движение, а в кампанията се включиха популярни имена като Прея, Божана Кацарова, Андреа Банда Банда и Маги Джанаварова. В поредица от вдъхновяващи постове, те показват любопитни подробности от летните си приключение и разкриват техните любими начини да се движат. Последвайте и вие #MoveYourWayBG.


Нека си признаем, на всички ни се иска да прекараме цяло лято на морето, но това рядко ни се отдава като възможност. Басейните обаче са добра алтернатива, особено ако търсите прохлада и сте от активните хора, които обичат да предизвикват себе си непрекъснато.



Плуването, освен истинска лятна наслада, е и тренировка за цялото тяло, то укрепва сърцето и белите дробове, стимулира мозъчната дейност, действа успокоително и намалява стреса.

За да направим топлите дни още по-вълнуващи, днес ще ви споделим три предизвикателства, които ще добавят още тръпка към летните ви спомени.

1. Състезавайте се със себе си

Чували сте мисълта, че единственият човек, с когото трябва да се състезавате е със самият себе си и една от основните ни задачи е да бъдем по-добри с всеки изминал ден. Затова първото ни предизвикателство е именно такова. Засечете колко дължини можете да направите за 15 минути и се опитайте да надвиете себе си, като подобрите значително резултата си до края на лятото.



2. Преплувайте дадена дистанция за един месец

Пътуването все още е затруднено, затова си представете, че ще успеете да преплувате мечтана от вас дестинация за един месец. В началото на пандемията група ентусиасти бяха организирали въображаемо преплуване на Лох Нес, чиято дължина е 36 км. Така те успяха да преплуват мислено езерото за един месец. Ако това ви се струва прекалено виртуално преживяване, бихте могли да си поставите по-обозрима цел - да преплувате 10-15-20 км за един месец, като следите изкъсо тренировките си.

3. Плувайте всеки ден

Опитайте се да отделите цяла седмица, а защо не и цял месец, в който да плувате всеки ден. Убедени сме, че ще видите невероятни резултати, а тялото и умът ви със сигурност ще ви се отблагодарят с чудесна форма и ментална почивка.



Удовлетворението от изпълнението на всяко от тези предизвикателства ще ви накара да се почувствате като истинска супер звезда, така че през август ви предизвикваме да се отдадете на слънчевото време, топлата вода и своето усъвършенстване. Каква по-добра формула от това?

(в материала има продуктово позициониране)