Знаете ли, че в световен мащаб се наблюдава сериозен недостиг на колела?

Само в Америка търсенето на велосипеди от януари до март е скочило с цели 78%, а списъците с чакащи са някои модели сочат, че те биха могли да достигнат до желаещите едва през следващата година. Пандемията накара хиляди хора по света да преоткрият колоезденето като чудесен вариант да спортуваш, да се придвижваш и да откриваш нови маршрути и приятели по хоби.

Новата игра на Rexona ви дава възможност да си спечелите именно велосипед или ваучер на стойност 50 лв. Единственото, което е необходимо да направите, за да участвате за награда, е да закупите 2 продукта Rexona и да регистрирате кода от касовата бележка, чрез безплатен SMS на номер 108009.

Нека се върнем към София и начините да преоткрием столицата на колело. Предлагаме ви един лесен маршрут, който е подходящ за начинаещи и е с продължителност около два часа. Разбира се, ако решите да го изминете през уикенда с приятели, би могъл да се превърне в целодневно пътешествие с пикник.

Спряхме се на три от парковете в София - Борисовата градина, Ловния парк и Южния парк. Те предлагат от типично градски маршрути през такива, които буквално ще ви накарат да забравите, че сте в столицата.

Стартът на колоезденето е от езерото “Ариана”. Изкачвайки се нагоре в посока телевизионната кула, можете да се насладите на асфалтирани алеи, известното езеро с лилиите, а защо не и на някой случаен концерт. Продължавайки нагоре ще стигнете до по-гористата част на Борисовата градина, където настилката се променя и става сенчесто и прохладно.



Стигайки до тунела под кръговото на телевизионната кула, ще се озовете в по-дивата част на парка, тук вече рядко се срещат хора и е възможно да се почувствате сякаш сте се изгубили - лесно обаче можете да откриете пътя към следващата дестинация - Ловния парк, единственото, което трябва да направите е да пресечете бул. Драган Цанков. Тук вече усещането, че сте извън града рязко се засилва, а теренът става по-труден. Ако не сте посещавали Ловния парк досега, ще се изненадате от реката със стръмни брегове, която може да подейства изключително зареждащо.

Пресичайки бул. Атанас Дуков, пък ще се отзовете в квартал “Хладилника", където отново можете покарате на асфалтирана велосипедна алея. След кратка отсечка между блоковете, стигате до Южния парк, където можете да се отдадете на всякакви забавления и възможности за заслужена почивка.



Съветваме ви предварително да разгледате маршрута на картата си, за да си отбележите местата, на които бихте искали да спрете и да си направите почивка. Задължително си носете хидратиращи напитки, а възможностите за хранене тук са безброй - можете да си приготвите сандвичи от вкъщи, да хапнете скара по път или пък да заложите на палачинки, а защо не и пуканки?

(в материала има продуктово позициониране)