„Само пет минути още!" Трябва да признаем, че спирането на алармата сутрин се е превърнало във втора природа на много хора.

Но помислете добре преди да продължите да се събуждате така стреснати всеки ден, тъй като наскоро проведено проучване установи, че рязкото прекъсване на съня има негативни последици за кожата ви.

Според изследването по-спокойното събуждане може да сътвори чудеса за кожата.

Да спите по осем часа не е достатъчно, за да бъдете свежи през зимните месеци, защото начинът, по който се събуждате, е също толкова важен.

Изобретен бе нов продукт, който да ви помогне да се будите рано сутрин, като ви гарантира минимално увреждане на кожата през студените зимни месеци.

Въпреки че специалните светлини за събуждане не са никак евтини, те правят неприятното ранно ставане по-естествено.

Според дерматолога д-р Сам Бантинг лесното събуждане води до по-положителна нагласа през деня и е ключът към възстановяването на увредената от излагането на вредните за кожата слънце, вятър и замърсяване на околната среда.

Светлината на зората, посредсвом светлините, предназначени за събуждане, прави кожата да изглежда пухкава и блестяща от здраве и е превъзходен начин да се преборите със стреса и да започнете деня.

Естествената светлина е недостатъчна по това време от годината, което изтощава кожата, така че новият продукт отново връща светлината в живота ви и ви кара да засияете.

Продуктът започва да излъчва светлина половин час преди часа, когато трябва да станете и имитира изгрева на слънцето.

Освен това, предлага избор от три различни разтоварващи звука в зависимост от това дали предпочитате горски птици, шума на африканска джунгла или свиренето на вятъра.

Въпреки че светлините, предназначени за събуждане, не могат да променят температурата навън, те ви зареждат с енергия да се преборите със студа през зимата.